El top manta torna a l’intercanviador de Renfe l’endemà de la batuda

La Guàrdia Urbana i els Mossos els van fer marxar ahir però s'hi han tornat a posar

Els manters han tornat al vestíbul de l’intercanvaidor de Renfe a la plaça Catalunya l’endemà d’haver-ne sigut desallotjats per una batuda de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra.

[r:1]

Esther, cambrera del cafè de l’estació, explica que els manters van tornar a l’intercanviador de seguida que els Mossos marxessin. “Porten tot el dia aquí”, assegura. L’Helena, que treballa al bar La Parada, puntualitza que quan hi ha arribat cap a les 12 del migdia, els venedors del top manta ja hi eren.

“Si hi ha una emergència, no podrem sortir”

L’Ariadna Prieto veu un “únic problema” en la presència dels manters a l’intercanviador de plaça Catalunya. “Si hi ha una emergència no podrem sortir, n’hi ha moltíssims”. Explica que en alguna ocasió els venedors s’han barallat amb un home que passeja per l’intercanviador i es fa passar per treballador del metro. Aquesta estudiant d’integració social de 18 anys treballa des de fa dos mesos i mig a Dolcemania, una botiga de llaminadures situada a tocar de la sortida on hi ha la comissaria dels Mossos. Avui quan ha entrat a treballar a les 16:30 hores els manters ja hi eren.

Ara bé, el TOT Barcelona ha comprovat aquest matí si havien tornat i no se’ls ha vist ni a les 9 del matí ni a les 11 hores. Tot indica, per tant, que s’hi han instal·lat cap a les dotze del migdia. I a mitja tarda encara hi són.

Aquest matí, el comissionat de Seguretat de l’Ajuntament, Amadeu Recasens, ha demanat complicitat als Mossos d’Esquadra i Renfe per combatre el fenomen, perquè la Guàrdia Urbana no té prou efectius.

Més informació

Nou comentari