Guàrdia Urbana i Mossos treuen els manters del vestíbul de Rodalies a plaça Catalunya

L'Ajuntament assegura que es tracta d'una "operació ordinària" | Un testimoni assegura que els venedors han sortit corrents instants abans que aparegués la policia

Eren les quatre de la tarda i el vestíbul de Rodalies a la plaça Catalunya de Barcelona estava ple de manters oferint els seus productes, com és habitual, encara que no hi són cada dia perquè van canviant d’ubicació per evitar la policia. De sobte, els venedors han començat a recollir la mercaderia a corre-cuita. Instants després han arribat els agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra encarregats d’una operació contra el ‘top manta’ organitzada per a aquest dimarts a la tarda.

Així ho ha relatat al TOT Barcelona una cambrera d’un dels bars de l’intercanviador que prefereix no donar el seu nom. La seva feina al vestíbul de Rodalies li dona una perspectiva molt bona de tot el que passa i, com succeeix normalment, li ha fet l’efecte que algú havia avisat els manters abans de l’arribada dels policies. “Han començat a marxar abans que es veiessin els agents”, ha dit. 

Davant l’atenta mirada dels agents de seguretat de Renfe, els manters s’han afanyat a recollir les seves coses i s’han dirigit cap a l’entrada de la Línia 1 de metro, on han esperat una bona estona aviam si la policia es retirava. La Guàrdia Urbana ha explicat que l’operació conjunta ha finalitzat amb 915 objectes requisats i 21 denúncies per venda ambulant sense autorització.

Dues d’hores després encara es podien veure agents dels Mossos i de la Guàrdia Urbana patrullant a peu pel vestíbul. Mentrestant, un parell de vigies dels manters no paraven d’anar amunt i avall fent trucades i controlant els moviments dels agents, però al cap d’una estona ha desistit i han marxat cap a una altra banda.

Una actuació rutinària

Segons fonts municipals, es tracta d’una “actuació ordinària” que no té res a veure amb el dispositiu de seguretat que fa setmanes que està pendent de posar-se en marxa i que hauria d’acabar amb el ‘top manta’ a la plaça Catalunya. Malgrat les continues queixes de Renfe i les diverses reunions tècniques amb TMB, Mossos i Guàrdia Urbana, l’operatiu no s’ha pogut estrenar perquè l’alerta terrorista ha obligat a destinar més agents a tasques de seguretat ciutadana.

El desallotjament definitiu dels manters de plaça Catalunya requereix un esforç material i humà que ara mateix no és possible, afegeixen les mateixes fonts. Fins ara només es duen a terme operacions puntuals, ja sigui perquè hi ha un gran esdeveniment com la cavalcada de Reis o la Mercè o perquè es vol posar una mica de pressió sobre els manters, però sempre és temporal. En poques hores o al dia següent la situació a l’intercanviador torna a la normalitat, que en aquest cas vol dir amb els venedors ambulants instal·lats al vestíbul de Rodalies i del metro.

Més informació

Nou comentari