Renfe i Ajuntament acorden desallotjar els manters del vestíbul de plaça Catalunya

La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra avisaran els venedors que a partir d’ara no es permetrà que s’instal·lin a l’intercanviador de Rodalies

Una nova reunió a quatre bandes entre Renfe, l’Ajuntament de Barcelona, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra ha servit per perfilar els detalls de futurs operatius per evitar que els manters s’instal·lin a l’intercanviador de Rodalies i al vestíbul del metro de plaça Catalunya. Segons ha avançat El Periódico i ha pogut confirmar el Tot Barcelona, la mesura anirà acompanyada d’un breu període de gràcia durant el qual s’informarà els venedors ambulants que ja no poden instal·lar-se en aquestes dues zones.

Segons han explicat a aquest diari fonts de Renfe, aquest dijous hi va haver “una reunió a escala tècnica per dissenyar un protocol d’actuació pels possibles operatius que es facin a plaça Catallunya per desallotjar els manters. Tant Guàrdia Urbana com Mossos han expressat en diverses ocasions la dificultat que suposa una actuació d’aquesta mena, ja que es podria generar una situació de caos que podria posar en risc la seguretat dels passatgers, dels mateixos manters i dels agents.

[r:1]

Més de 600 trucades al 112

Renfe fa un any que denuncia la saturació del vestíbul de Rodalies i fins a l’octubre havia realitzat unes 600 trucades al telèfon d’emergències 112 per demanar ajuda per desallotjar-lo. En el cas de l’operador ferroviari, la seva preocupació amb la venda ambulant es limita a una qüestió de seguretat. “Estem buscant solucions per evitar que es produeixi una situació perillosa pels viatgers en cas d’emergència”, expliquen les mateixes fonts.

De tota manera, els detalls d’aquest possible operatiu encara no han transcendit i la pròxima setmana hi ha prevista una nova trobada tècnica per seguir treballant-hi. Després de la primera reunió, que va avançar el Tot Barcelona i va tenir lloc fa 10 dies, Renfe va demanar que s’actués “el més aviat possible” i llavors ja es va acordar que tant Guàrdia Urbana com Mossos d’Esquadra formarien part de les següents trobades per donar-los un perfil més tècnic i menys polític.

Més informació

Nou comentari