Desallotjat el basar de manters de plaça Catalunya per la cavalcada de Reis

La Guàrdia Urbana va buidar l'intercanviador subterrani de metro i tren sense incidents, per prevenció davant l'afluència prevista

La Guàrdia Urbana de Barcelona va desallotjar el basar manter de plaça Catalunya aquest dissabte a primera hora de la tarda. El vestíbul subterrani que fa d’intercanviador de tren i metro és un dels punts més concorreguts pels venedors ambulants de la ciutat. Fonts municipals han confirmat al TOT Barcelona que es va dictar el buidat d’aquest espai “de forma preventiva per l’afluència esperada de persones per la cavalcada de Reis”, que passava justament per plaça Catalunya.

L’operatiu, que l’ajuntament no ha divulgat i que va avançar Catalunya Diari, es va produïr sense incidències. Agents equipats amb material antiavalot van fer marxar als manters, que haurien recollit la mercaderia a la venda amb els llençols on l’exposaven i haurien marxat pel seu propi peu. 

Acord sense dates amb Renfe

El ‘top manta’ constant en aquest espai subterrani enfronta a l’Ajuntament de Barcelona i a RENFE. L’administradora de Rodalies de Catalunya va criticar públicament la presència reiterada de venedors, que considera un risc greu per a la seguretat en cas d’evacuació urgent de l’estació. El govern d’Ada Colau, com va avançar aquest diari, va concertar una reunió política amb els responsables ferroviaris al desembre i els va donar la raó sobre la perillositat de la situació.

[r:2]

En una segona trobada, de caire més tècnic, van acordar dissenyar conjuntament un protocol d’actuació per als possibles operatius de desallotjament. La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra avisaran els venedors que no es poden instal·lar a l’intercanviador de Rodalies. Sense dates tancades, el pacte incloïa un període de gràcia durant el qual s’informarà als manters i se’ls convidarà a marxar sense multar-los. Tant Guàrdia Urbana com Mossos han reiterat que els desallotjaments d’aquesta estació són molt delicats perquè es podria generar una situació de caos i una allau que posés en risc passatgers, manters i agents.

Més informació

Nou comentari