La Síndica demana replantejar els requisits de les ajudes a famílies amb infants

La defensora ha rebut diverses queixes per la denegació de l'import d'aquest fons d'urgència social, que ha comportat de retruc la pèrdua de la beca menjador

La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha recomanat a l’Ajuntament que replantegi els requisits per accedir als ajuts d’urgència social per a famílies amb fills menors de 16 anys. Vilà ha fet aquesta petició després de rebre diverses queixes per la denegació d’aquests fons durant el 2018. En els requisits de l’any passat calia que les persones que volguessin obtenir l’ajut estiguessin en seguiment per part dels serveis socials de Barcelona amb expedient obert abans del 31 de desembre del 2017, i això va deixar fora algunes famílies que en les convocatòries anteriors sí que havien rebut aquests recursos. Amb la denegació d’aquesta ajuda algunes persones van perdre també la beca menjador perquè no van entendre que havien de fer una sol·licitud separada.

L’argument que donaven aquestes famílies per no tenir seguiment de serveis socials és que gràcies a l’ajuda del 2017 havien pogut gestionar millor la seva economia domèstica, però la situació seguia sent molt ajustada. Pel que fa a la beca menjador, en l’anunci de la convocatòria del fons del 2019 s’establia que totes aquelles persones que resultin beneficiàries de l’ajut tindran concedit d’ofici la beca menjador. Per tant, si a una família se li denega aquesta ajuda, ha de fer el tràmit de sol·licitud de la beca de menjador escolar de forma separada. La síndica recomana una millor comunicació perquè les famílies tinguin clar el funcionament de les dues prestacions.

Més informació

Nou comentari