Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nou Barris, Sant Martí i Sants, districtes amb més ajuts de menjador aquest curs
  • CA

El Consorci d’Educació de Barcelona ha atorgat 26.679 ajuts de menjador per al curs 2018-2019, que tindran un cost d’uns 18 milions d’euros i que representen un descens de 466 alumnes respecte a l’any passat. Segons la vicepresidenta del consorci, la tinent d’alcalde Laia Ortiz, la reducció es pot atribuir a una “lleugera millora d’algunes famílies” i ha remarcat que la convocatòria estava dissenyada perquè ningú que ho necessiti es quedi sense ajut.

Nou Barris (5.436 alumnes), Sant Martí (4.011) i Sants-Montjuïc (3.437) són els districtes amb més ajuts concedits i entre els tres sumen gairebé el 50% de les sol·licituds aprovades. En canvi, els districtes amb menor quantitat de sol·licituds són Gràcia (1.324), Sarrià-Sant Gervasi (819) i les Corts (769).

Ajuts de menjador per districte / AJUNTAMENT DE BARCELONA

Ajuts de menjador per districte / AJUNTAMENT DE BARCELONA

Més de 35.000 sol·licituds rebudes

Unes 35.600 famílies havien demanat un ajut de menjador per aquest curs, de les quals el 74,7% han estat acceptades. De les 26.679 sol·licituds aprovades, 13.908 són ordinàries -de tres euros diaris- i 12.771 extraordinàries -de sis euros al dia-, que ja representen el 46% del total i han crescut un 268% des del curs 2013-2014.

En la línia de simplificar i facilitar la tramitació de les sol·licituds, el Consorci ha adoptat enguany un seguit de mesures, tant a la fase d’emplenament de formularis per part dels sol·licitants com a la d’assignació dels ajuts. En aquest darrer cas, el sistema ha enviat un SMS a cada família del resultat del procés. 

Arran del canvi de criteris que va aprovar el Parlament de Catalunya, el Departament d’Ensenyament ha augmentat progressivament l’aportació econòmica, que en aquesta convocatòria és de 13,5 milions d’euros. Gràcies a l’aportació de l’Ajuntament de Barcelona, que és enguany de 4,5 milions d’euros, es garanteix l’ajut de sis euros a l’alumnat més vulnerable.

Més notícies
Un pis amb llicència turística a Barcelona costa 80.000 euros de més
Notícia: Un pis amb llicència turística a Barcelona costa 80.000 euros de més
Comparteix
La prohibició de concedir noves llicències, vigent des del 2014, i l'ofensiva de l'Ajuntament contra els pisos il·legals ha creat una inflació de preus
Pere Macias: “Hem de fer sortir trens de l’aeroport cada 10 minuts en lloc de cada 30”
Notícia: Pere Macias: “Hem de fer sortir trens de l’aeroport cada 10 minuts en lloc de cada 30”
Comparteix
Recent designat coordinador del Pla de Rodalies de Barcelona, esbossa el futur de la xarxa ferroviària i enterra la destral de guerra amb Renfe i Adif
Solucionades les tres avaries elèctriques a causa de la pluja a Barcelona
Notícia: Solucionades les tres avaries elèctriques a causa de la pluja a Barcelona
Comparteix
Filtracions d'aigua per la tempesta als centres de transformació d'Endesa han provocat una avaria greu a Gràcia
Un policia citat per l’1-O acusa un company de donar cops de porra al cap
Notícia: Un policia citat per l’1-O acusa un company de donar cops de porra al cap
Comparteix
L'agent no l'ha identificat i ha assegurat que ell només va pegar als omòplats i no al cap

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa