Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Banc Farmacèutic, l’ONG que ajuda les famílies desafavorides a comprar medicaments
  • CA

Cada vegada més famílies es veuen forçades a deixar de comprar medicaments per poder fer front a altres despeses i molts ciutadans es veuen abocats a decidir entre menjar i medicar-se. Però des del 2005 milers de famílies han rebut ajuda de Banc Farmacèutic, coneguda com l’ONG de la farmàcia, que vetlla perquè ningú deixi de tenir accés a medicaments per falta de recursos econòmics. Actualment són 2.500 les famílies assistides per aquesta entitat, que pretén afavorir la inclusió social de les persones a través de la millora de la seva salut.

L’ONG divideix la seva activitat en 3 campanyes. Una d’elles és Medicaments Solidaris, que té com a objectiu donar a conèixer que moltes persones no poden pagar-se les despeses mèdiques a les farmàcies. L’entitat vol assegurar-se que ningú hagi de renunciar a comprar medicaments amb la campanya, que va començar el 2007. A partir d’aquest any la iniciativa intentarà obtenir diners, i no medicaments com fins ara, per ajudar les famílies més necessitades. A l’última campanya van recollir 35.000 medicaments per un valor de 200.000 €. 

Comprar caramels ajuda les persones més desafavorides gràcies a un projecte de l’ONG anomenat Caramels Solidaris. Les farmàcies que col·laboren amb Banc Farmacèutic ofereixen als seus clients la venda de caramels, i els fons que recullen financen la compra de medicaments per a famílies sense recursos. L’entitat promou amb aquest projecte un punt de trobada entre farmacèutics, clients i entitats assistencials. 

Banc Farmacèutic també aposta pel projecte Fons Social de Medicaments, que cobreix les despeses en medicaments que les famílies amb situacions complicades no poden cobrir. Ara per ara la iniciativa només es porta a terme a la ciutat de Barcelona i a 6 municipis propers, però l’entitat vol exportar-la.

Més notícies
EXIL, l’associació que vetlla pel benestar dels nens víctimes de maltractament
Notícia: EXIL, l’associació que vetlla pel benestar dels nens víctimes de maltractament
Comparteix
L'organització ofereix teràpia i acompanyament a col·lectius víctimes de la vulneració dels Drets Humans

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa