Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
EXIL, l’associació que vetlla pel benestar dels nens víctimes de maltractament
  • CA

L’Associació EXIL és una ONG centrada en l’atenció terapèutica integral a víctimes de la violació dels Drets Humans. L’organització ha atès, des de la seva creació l’any 2000, unes 3.500 persones de més de 70 països en cinc grans projectes. A tots ells els han facilitat atenció psicològica, a més d’ajuda en la inserció social. 

EXIL focalitza els seus esforços en l’ajuda a col·lectius vulnerables com els exiliats de guerra o les dones víctimes de violència masclista. Però centra la seva atenció especialment en els nens víctimes de maltractament. Actualment, l’associació ofereix un servei d’intervenció terapèutica especialitzada a un grup de 30 nens. Durant 14 mesos els nens rebran atenció completa, ja sigui amb teràpia mèdica, acompanyament social o amb suport als pares. 

L’associació ofereix un servei que permet alleugerir la sanitat pública. EXIL disposa d’eines i professionals que, en ocasions, no estan a disposició dels serveis públics. També organitza teràpies conjuntes amb pares i fills de famílies afectades greument per la crisi econòmica

L’organització és sensible al patiment de les persones de països amb conflictes oberts. Per això, a banda de l’atenció terapèutica a Barcelona, EXIL també realitza intervencions a l’estranger a països com el Nepal. També ha rebut la visita de líders internacionals com Michelle Bachelet, expresidenta de Xile i Alta Comissionada de l’ONU pels Drets Humans. 

El fundador d’EXIL és el doctor Jorge Barudy, neuropsiquiatra, psiquiatra infantil, terapeuta familiar i professor universitari. L’equip de l’associació està conformat per dues psicòlogues per l’àrea d’adults, tres psicòlogues per l’àrea infantil, tres psiquiatres, un treballador social, una educadora social, una responsable de l’acollida i altres professionals especialitzats en teràpies alternatives.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa