La Síndica de Barcelona demana més zones de joc infantil accessibles i inclusives

La síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha denunciat que de les 902 àrees de joc i espais lúdics de Barcelona “només 5 tenen tots els elements d’inclusió universal, 10 són plenament accessibles i 22 tenen algun element d’inclusió universal”. Vilà considera que les xifres evidencien que “la infraestructura lúdica de la ciutat no és prou diversa per oferir propostes inclusives per a la infància barcelonina”.

Per aquest motiu ha decidit actuar d’ofici i endegar una investigació sobre aquesta situació. La Síndica està “estudiant i analitzant” el Pla del joc a l’espai públic presentat per l’Ajuntament de Barcelona el 2019 “per veure quin grau d’implementació tindran jocs infantils inclusius”.

La Sindicatura de Greuges de Barcelona ha recordat que cal que els espais de joc infantil tinguin en compte criteris d’accessibilitat física, cognitiva i comunicativa i que també comptin amb elements de joc certificat com a inclusius, que permetin als infants amb diversitat funcional gaudir-ne com la resta.

El 2016 una família amb un fill amb diversitat funcional va contactar amb la Síndica per denunciar el dèficit de parcs infantils en què el seu fill amb diversitat funcional pogués jugar amb total normalitat. Tres anys més tard han expressat que la situació “segueix igual i no ha millorat”.

“Cal tenir en compte i diferenciar que no només es tracta d’accessibilitat física als espais de joc infantil, sinó que el joc en qüestió també sigui inclusiu des del punt de vista comunicatiu i cognitiu”, ha explicat la síndica Vilà en un comunicat.

Aquesta setmana, el mateix equip de govern municipal ja va presentar un informe de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) que reconeixia les mancances en aquest aspecte dels equipaments infantils de la ciutat.

Nou comentari

Més notícies

La Síndica de Barcelona critica “l’endarreriment crònic” de la T-Mobilitat

Maria Assumpció Vilà fa balanç de les queixes presentades pels ciutadans durant el 2019 | El transport públic i la circulació va ser l’àrea que en va provocar més

Barcelona només té 10 parcs infantils adaptats a nens amb discapacitat

De les 666 àrees de joc, 180 són accessibles i només una desena estan preparades per a discapacitats

La síndica de Barcelona demana allunyar els clubs de cànnabis dels centres educatius

Proposa que la normativa protegeixi també els que imparteixen formació no obligatòria

La síndica demana que els bessons tinguin preferència en l’accés a escoles bressol municipals

Maria Assumpció Vilà inclou en la proposta els germans que es porten menys d'un any

La Síndica alerta d’un possible frau amb les tarifes als usuaris de taxi que van amb cadira de rodes

Maria Assumpció Vilà recomana a l'Institut Metropolità el Taxi que investigui la denúncia que li ha arribat

La Síndica critica l’Ajuntament per reduir l’estada dels nens amb necessitats especials als casals

La defensora de la ciutadania avisa que ha rebut tres queixes de famílies a qui no permeten cobrir quatre setmanes als centres de lleure infantil, sinó tan sols tres o dues