Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Síndica critica l’Ajuntament per reduir l’estada dels nens amb necessitats especials als casals

La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha lamentat que la decisió de l’Ajuntament hagi estat la d’oferir menys setmanes de casal d’estiu als nens amb necessitats específiques en el suport educatiu (NESE) i considera que això genera un “greuge discriminatori”. Concretament, ha focalitzat la crítica en l’Àrea de Drets Socials, que actualment gestiona de manera provisional Laura Pérez com a part de la tercera tinència d’alcaldia.

En un comunicat, Vilà ha demanat informació al govern d’Ada Colau sobre el rebuig del temps sol·licitat per assistir a un casal durant l’estiu de tres famílies que se li han adreçat. Totes les situacions involucren casos amb NESE i el principal argument per no acceptar tot el període que demanen cobrir és que no es pot comptar amb un vetllador durant la última setmana que reclamen.

Així, en dos dels tres casos, els infants no podran estar-s’hi quatres setmanes com demanaven sinó que hauran de conformar-se’n amb tres. En un tercer cas, en canvi, la situació és encara pitjor. Com la ludoteca en qüestió funciona organitzativament en blocs de quinzenes, al nen –que l’any anterior va gaudir de la cobertura de quatre setmanes– li han atorgat únicament l’autorització pels primers quinze dies. 

En aquest sentit, després d’altres queixes de la Síndica sobre la gestió municipal de les ajudes pels casals d’estiu, l’ens defensor dels ciutadans continua collant l’Ajuntament i demana una resposta més adient a les famílies agreujades.

 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: La solució: Wallapop a juny 27, 2019 | 18:32
    La solució: Wallapop juny 27, 2019 | 18:32
    Els pares es venen els mòbils i la parabòlica, deixen el tabac i l'alcohol, i entre el que recuperen i el que deixen de gastar, fins i tot se'n poden anar de vacances. Fins als nassos de subvencionats!!!!!
  2. Icona del comentari de: xup a juny 27, 2019 | 18:34
    xup juny 27, 2019 | 18:34
    a la fada no l,hi funciona la vareta?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa