Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La síndica de Barcelona demana allunyar els clubs de cànnabis dels centres educatius

La síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha anunciat l’obertura d’una actuació d’ofici en què demana un canvi normatiu per allunyar els clubs de cànnabis de qualsevol centre educatiu reglat. Ara com ara, segons indica la síndica, el pla urbanístic només especifica que aquesta mena d’instal·lacions no poden estar a prop dels centres d’educació obligatòria, cosa que deixa fora, per exemple, les llars d’infants. Quatre comunitats veïnals de les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia i Sant Andreu han fet arribar a Vilà la problemàtica per la incidència d’aquest tipus de clubs en el seu dia a dia, i dues han formalitzat queixa davant la síndica.

Segons s’explica des de la Sindicatura de Greuges de Barcelona, el pla especial urbanístic per a l’ordenació territorial dels clubs i associacions de consumidors de cànnabis de la capital catalana estableix una distància mínima de 150 metres al nucli antic de la ciutat entre un d’aquests establiments i els emplaçaments considerats usos col·lectius protegits (centres d’educació obligatòria, centres d’atenció i seguiment de drogodependències i sòls qualificats d’equipament comunitari i d’habitatge dotacional). Per a la resta de la ciutat, la distància mínima marcada és de 100 metres.

Així doncs, subratlla Vilà, queden exclosos de la normativa “els centres de Formació Professional, els centres únics de Batxillerat i les escoles bressol o les llars d’infants”. Per exemple, a les Corts hi ha un centre d’FP a menys de 100 metres d’un club de cànnabis, especifica.

Per evitar situacions com aquesta la síndica proposa que la normativa substitueixi la nomenclatura i parli de “centre educatiu reglat“. I subratlla: “En una escola de formació professional trobem persones adolescents que tenen les mateixes edats que l’alumnat de l’institut, i poden trobar-se en la mateixa situació de vulnerabilitat”.

Més notícies
Notícia: L’aturen per cargolar una cigarreta mentre conduïa i dona positiu en cocaïna i cànnabis
Comparteix

L’aturen per cargolar una cigarreta mentre conduïa i dona positiu en cocaïna i cànnabis

Els agents de la Guàrdia Urbana van veure que presentava "signes" que havia consumit droga
Notícia: L’aturen per cargolar una cigarreta mentre conduïa i dona positiu en cocaïna i cànnabis - Mobile
Notícia: Cocaïna i cànnabis, les drogues que consumeixen la meitat dels transportistes
Comparteix

Cocaïna i cànnabis, les drogues que consumeixen la meitat dels transportistes

La Guàrdia Urbana incrementarà els controls sobre aquest tipus de substàncies
Notícia: Cocaïna i cànnabis, les drogues que consumeixen la meitat dels transportistes - Mobile

Nou comentari

Comparteix