Sant Martí busca llocs on fer soroll sense molestar els veïns

L'Ajuntament destina 87.000 euros de la taxa turística a fer 45 estudis d'impacte acústic al districte per localitzar escenaris compatibles amb les ordenances

Trobar escenaris per a totes les activitats culturals de Sant Martí que es volen fer a l’aire lliure sense que vulnerin les ordenances de soroll no és fàcil. Per això l’Ajuntament ha decidit invertir 87.433 euros del que recapta amb la taxa turística a fer 45 estudis d’impacte acústic per localitzar els punts on es pot fer soroll sense molestar els veïns i agilitzar els tràmits per a la programació d’activitats.

El projecte ha sigut batejat amb el nom de Des limita’m Sant Martí, i es farà amb “un sistema de simulació informàtica que permetrà determinar quina és la millor situació dels escenaris d’activitats culturals i lúdiques” als carrers del districte, segons fonts municipals.

“Sant Martí és molt extens i amb una gran diversitat d’activitats culturals, moltes de les quals es fan a l’exterior. La demanda d’escenaris creix i la normativa sobre l’impacte acústic la limita. Amb els resultats d’aquests estudis es podran detectar els espais on poden compaginar les dues coses”, afegeix l’Ajuntament.

Millorar la museïtzació de la Macosa

Els diners de l’última entrega de la taxa turística que corresponen a Sant Martí es dedicaran a dos projectes més. Hi ha 150.000 euros per al districte. Per tant, un cop destinats 87.000 als estudis d’impacte acústic en queden 63.000. I es destinaran a millorar l’entorn de l’antiga fàbrica Macosa i a fer recerca d’espais històrics inexplorats, en concret de masies que no hagin sigut enderrocades, per estudiar-les i incloure-les en una guia que permeti visitar-les. Aquest projecte costa 9.500 euros i la previsió és fer editar 5.000 exemplars en una primera tirada d’aquesta guia.

Els altres 53.000 eruos són els que es destinaran a l’entorn de la Macosa. A l’espai situat a la confluència de Llull amb Provençals, s’instal·laran llums LED per il·luminar de nit els plafons d’imatges antigues de la fàbrica. La idea és que aquesta il·luminació incrementi també la sensació de seguretat a les hores de més foscor. 

I a la plaça Ramon Calsina, al voltant de la Torre de les Aigües del Besòs i de la Casa de les Vàlvules, es col·locarà una maqueta de ferro que reproduirà l’estat del recinte de la Macosa l’any 1965. També s’hi inclourà la reproducció del recinte industrial de Palo Alto. El material serà el ferro fos, que es fabricava a Can Girona, que després es va convertir en la Macosa. Participaran en el projecte un grup de treballadors jubilats de la Macosa, l’escola de disseny BAU, el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), l’Associació de Veïns del Poblenou i l’Arxiu Històric del Poblenou. 

Més informació

Nou comentari