Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Multen una entitat del Poblenou per penjar cartells anunciant un mercat popular

Multa de 500 euros. Si la paguen abans del 17 de maig, els fan un descompte i els costarà només 175. Aquesta és la situació en què es troben, perplexos, els responsables de la Taula Eix Pere IV, l’entitat del Poblenou que, des de fa gairebé tres anys, organitza cada mes el Traster de Can Ricart, un “espai comunitari de segona mà i d’intercanvi”. Albert València, membre de la Taula, explica al TOT Barcelona que els han posat la sanció per haver penjat cartells anunciant-lo a la rambla del Poblenou. “No ens havia passat mai”, assegura.

El cartell que anunciava el Traster de Can Ricart del mes de març, pels quals han sigut multats els organitzadors / Taula Eix Pere IV

El cartell pel qual han sigut multats els organitzadors del Traster de Can Ricart

L’Ajuntament no té cap problema amb l’activitat, segons València. “Fem servir una llicència de festa o esdeveniment i l’activitat els sembla bé. De fet, el districte va fer-hi una activitat un any pel 8-M, el Dia Internacional de la Dona, i ho van publicitar”, detalla. I de fet, la multa no és per l’activitat, sinó per anunciar-la de manera que s’ha considerat una infracció. “Penjar cartells és el més bàsic de l’activitat de les entitats sense ànim de lucre. Totes ho fem i mai ens han sancionat”, subratlla. L’expedient sancionador que els han notificat és per una infracció de l’ordenança de civisme consistent a “enganxar més de 5 cartells en un tram de carrer”.

Els responsables de la Taula Eix Pere IV es queixen que “l’Ajuntament publicita amb les seves banderoles activitats privades i amb ànim de lucre com el Palo Alto Market” i, en canvi, del Traster de Can Ricart no en diuen mai res, excepte el dia que el districte hi va participar pel 8-M.

“Tenim clar que impugnarem la multa. Si això implica que ens ho desestimin i quedem fora de termini per pagar la sanció reduïda, doncs haurem de pagar els 500 euros. Però ens sembla increïble”, afegeix València. I no deixaran de fer el que han fet sempre, de manera que la setmana que ve sortiran a penjar els cartells per anunciar el pròxim Traster, que serà el 14 d’abril.

El cartell que anuncia el Traster de Can Ricart de l'abril / Taula Eix Pere IV

El cartell que auncia el pròxim Traster

 

El Traster de Can Ricart es va crear “per donar a conèixer aquest espai patrimonial de l’antiga fàbrica” i les entitats, veïns i artesans que hi volen participar poden posar-hi una taula per exposar i vendre o intercanviar els seus productes. Només han de pagar 5 euros. “Els diners que recollim són per finançar l’activitat sense ànim de lucre de l’entitat. I si hem de pagar els 175 euros, el del dia que correspon al cartell denunciat no ens haurà deixat ni un euro de marge, fixa’t si en traiem poc rendiment”, exemplifica el portaveu de la Taula Eix Pere IV.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa