Salut proposa que Barcelona segueixi en fase 2 una setmana més

La Generalitat opina que la capital catalana ha d'esperar encara per entrar en fase 3

El departament de Salut proposarà al govern estatal que la ciutat de Barcelona segueixi en fase 2 a partir de dilluns que ve. Així, descarta que la fase 2 duri només una setmana i pretén que la capital catalana s’hi mantingui almenys una setmana més. A la mateixa regió sanitària de Barcelona es troben l’àrea metropolitana i el Garraf i el Penedès. En aquest sentit, Salut ha recordat en un comunicat que, a partir d’avui, l’avenç en el procés de desescalada serà igual a Barcelona, l’àrea metropolitana, Garraf i Penedès.

Com és habitual en el procediment de desconfinament, la Generalitat ha traslladat la proposta al ministeri de Sanitat, que ha de validar-la. Aquesta tarda el departament de Salut, dirigit per Alba Vergés (ERC), ha enviat els informes que donen suport al plantejament català perquè els estudiïn.

Salut ha destacat que el pas d’una fase a una altra es basa en la “conjunció de factors múltiples”. Pel que fa a la situació general del país, ha posat en relleu que “es manté l’evolució a la baixa” del risc epidemiològic i ha valorat l'”impuls” a l’atenció primària per al diagnòstic i seguiment de nus casos.

Més informació

Nou comentari