Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
10 coses del transport públic que has de saber per començar la fase 2
  • CA

Barcelona acaba d’entrar a la fase 2, el qual vol dir més desplaçaments i més activitat. TMB ha intentat adaptar l’oferta de transport públic a les noves necessitats dels barcelonins, però sempre intentant garantir unes bones condicions higièniques per a tots els viatgers. Aquí tens tot el que has de saber del transport públic per començar la fase 2.

1. Millora la capacitat

A partir d’aquest dilluns la xarxa de metro funciona al 100% de la capacitat i la d’autobús al 80%, tot i que en hora punta arribarà al 85%.

2. Horaris

El metro mantindrà el seu horari fix de 5.00 del matí a 12.00 de la nit.

3. Més seients

Tant el metro com els autobusos urbans ja permeten ocupar la totalitat de les places per a viatgers asseguts.

4. Distància de seguretat

A les zones destinades a viatjar dempeus mantenen la densitat de dues persones per metre quadrat, segons ha confirmat el ministeri de Sanitat.

5. Mascareta obligatòria

La mascareta segueix sent obligatòria per a tots els usuaris del transport públic. La mesura, que es va posar en marxa el 4 de maig, té un grau de compliment del 98%, segons TMB.

6. Estacions amb gel

TMB ha col·locat 17 dispensadors de ges desinfectant en 12 vestíbuls de les estacions més importants.

7. Venda de gel

TMB ha informat que hi ha 39 màquines de vènding repartides per tota la xarxa de metro a on es pot adquirir gel en envasos de butxaca

8. Neteja diària

A causa de l’increment previsible de viatgers, TMB reforçarà el servei de neteja i desinfecció diàries dels vehicles i els espais amb productes especials actius contra la Covid19.

9. Un transport segur

TMB ha llançat una campanya amb el lema Amb responsabilitat i confiança per recordar als barcelonins que el transport públic és una alternativa segura i sostenible per viatjar per la ciutat.

10. Tornen els músics

A partir d’avui també es recuperarà la presència de músics a les estacions de metro, que hauran de fer servir mesures de protecció. Només ho faran a estacions àmplies com Passeig de Gràcia (L2), Arc de Triomf (L1), Ciutadella / Vila Olímpica (L4), Guinardó / Hospital de Sant Pau (L4), Diagonal (L5), Maria Cristina (L3) i Vall d’Hebron (L3).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa