Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Queixes per una excavadora enmig de platges plenes a Barcelona durant l’onada de calor
  • CA

L’onada de calor dels últims dies ha empès els barcelonins a les platges, fins al punt que va caldre regular l’accés perquè algunes van fregar l’aforament màxim, limitat a causa de la Covid. Tot i l’alta ocupació que es preveia i que va acabar registrant-se, una excavadora va irrompre dijous i divendres de la setmana passada per remoure la sorra de quatre de les nou platges de Barcelona. En algunes va aparèixer en hores punta del matí i del migdia, per a sorpresa de les desenes de banyistes que s’hi concentraven.

“Va aixecar una polseguera tremenda. La gent es queixava que no hi havia dret ni eren hores”, relata una veïna al TOT Barcelona que va ser testimoni dels treballs del vehicle pesat el dijous a la Nova Mar Bella, cap a les 11.30 hores. Afegeix que, a la platja veïna de Llevant, “que s’ha quedat estreta des que va passar el Glòria”, part dels banyistes se’n va anar quan la maquinària va arribar-hi, pels volts del migdia. “És que, per allà per on passava, la gent s’empassava la sorra que aixecava”, diu la veïna.

L’Ajuntament explica que es tractava de “reparacions urgents” per assegurar l’estabilitat de dutxes “descalçades” i de rampes d’accés que, per deterioraments a causa de la pèrdua de sorra, podien comprometre la seguretat dels banyistes. La retroexcavadora va actuar entre les 7.30 i les 13.30 hores a les platges de Nova Mar Bella, Mar Bella i Llevant, dijous, i a les de les Llevant i Sant Sebastià, divendres.

Lexcavadora, removent sorra entre gent prenent el sol / Cedida
Lexcavadora, removent sorra entre gent prenent el sol / Cedida

Fonts del Consistori comenten que “normalment aquestes feines de manteniment es fan abans de les 10 del matí” per evitar molèsties. “En aquesta ocasió, però, l’acumulació de tasques a realitzar va obligar a allargar els treballs fins a les 13.30”, justifiquen.

L’associació veïnal Moviment Diagonal Mar no veu acceptable que l’excavadora regirés la sorra quan era de suposar que les platges estiguessin a vessar. “No era el moment. Per fer això hi és la nit o les tardes a última hora, quan encara hi ha llum”, pensa l’agrupació, que troba tot plegat “una falta de respecte”. “A més, la gent està disgustada perquè vam tenir un vessament pel iot que es va enfonsar”, recorda l’entitat.   

Més notícies
Diversos ciclistes pujant pel carrer Manuel Arnús, just abans d'arribar a la carretera de les Aigües, al Parc de Collserola / ACN
Batlle demana “limitar al màxim” les excursions a Collserola pel risc d’incendi
Notícia: Batlle demana “limitar al màxim” les excursions a Collserola pel risc d’incendi
Comparteix
El tinent d'alcaldia també crida a evitar saturacions al front litoral esponjant-se entre les diferents platges
Avís de tancament a la platja clausurada de Sant Adrià / JR
La Fiscalia vol les anàlisis sobre la contaminació cancerígena a la platja de Sant Adrià
Notícia: La Fiscalia vol les anàlisis sobre la contaminació cancerígena a la platja de Sant Adrià
Comparteix
Arxiva una denúncia per manca d'indicis de delicte però demanarà els informes per decidir si investiga

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa