Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Batlle demana “limitar al màxim” les excursions a Collserola pel risc d’incendi
  • CA

El tinent d’alcaldia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha demanat aquest divendres a la ciutadania que limiti “al màxim” la presència a Collserola. Víctor Moliné, responsable operatiu del Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments (SPEIS), ha explicat que la sequera que pateix el parc i l’onada de calor fan que el risc d’incendi sigui “molt elevat” i també ha demanat minimitzar la presència.

Batlle ha demanat als ciutadans que si van a la platja no es concentrin als mateixos espais i evitin saturacions esponjant-se entre les diferents platges que hi ha al front litoral barceloní. Segons el tinent d’alcaldia, dijous ja es va haver de tancar temporalment la de la Barceloneta per excés d’aforament. Per això, ha advertit que si hi ha més saturacions hi haurà tancaments temporals de platges. “El front litoral de Barcelona també és un punt crític”, ha indicat. Una alternativa, ha afegit, és optar pels refugis climàtics de la ciutat, com ara parcs i jardins.

Demanen no anar a Collserola

Això sí, ha demanat evitar anar a Collserola. “El missatge que volem donar es que cal la màxima precaució, estem en una situació crítica”, ha dit Batlle sobre l’onada de calor i el risc d’incendi. Per això, ha insistit a demanar prudència i ha recordat que Collserola té barris residencials, com ara els barris de muntanya, les Planes o Torre Baró. El tinent d’alcaldia també ha matisat que ara per ara les circumstàncies al parc no justificarien “en absolut” el seu tancament, però no es descarta revisar la situació segons l’evolució climatològica.

Segons Víctor Molinet, la vegetació de Collserola es troba en “estrès hídric” perquè hi ha sequera i episodis com l’onada de calor actuar eleven el risc d’incendi. L’Ajuntament de Barcelona té activada des de dijous en fase d’alerta el pla d’actuació per risc d’incendis forestals i destina més recursos al parc, com ara patrulles. Molinet ha explicat que els bombers ja estan reforçant la seva presència als parcs de muntanya i tenen els vehicles d’intervenció ràpida sobre el terreny. “També fem tasques de vigilància o consell al ciutadà, volem ser proactius i estar vigilants”, ha indicat.

Tot i la tasca preventiva, ha recordat que és molt important el comportament dels ciutadans al medi natural i ha demanat sobretot evitar llençar burilles o fer ús de llumins. Batlle ha apuntat que la campanya forestal d’aquest estiu ja compta amb més bombers, amb entre 110 i 115 diaris en servei, nous vehicles i un nou centre avançat de comandament. Segons dades municipals, Barcelona ha registrat 17 incendis aquest estiu, un a Montjuïc i la resta a Collserola, amb un total de 17,5 hectàrees cremades. L’estiu del 2020 es van registrar 9 incendis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa