El iot accidentat al Fòrum segueix submergit al mar una setmana i mitja després d’enfonsar-se

L'embarcació va provocar un vessament dimarts, el mateix dia que es va mirar de reparar

El iot que es va mig enfonsar a prop del port del Fòrum la tarda del 4 d’agost continua mig submergit al mar. Han passat 11 dies des que agents de Bombers de Barcelona, la Guàrdia Civil i Salvament Marítim van rescatar quatre tripulants de l’embarcació, que anava a la deriva. Des d’aleshores, i malgrat les tasques de dimarts passat per reflotar-lo, part del vaixell continua sota les aigües a l’alçada de la plataforma on es preveia instal·lar el zoo marí, al voltant de la mateixa zona on va embarrancar la setmana passada, ha avançat betevé.

El Moviment Diagonal Mar ha criticat que el iot segueixi encallat a tocar d’un espigó i tem que el combustible que els dipòsits puguin contenir s’escampin per l’aigua. De l’interior del vaixell van vessar hidrocarburs dimarts passat, que van obligar a hissar la bandera vermella a la platja de Llevant i que equips d’emergència actuessin per dissoldre una “petita taca de gasoil”, segons va definir-la l’Ajuntament. Tot i així, l’entitat veïnal assegura que aquella mateixa tarda hi havia banyistes dins de l’aigua, malgrat la prohibició de banyar-se mentre durava l’operatiu.

“Han passat 11 dies i el vaixell continua allà. No dona la sensació que el vagin a treure aviat“, comenta el Moviment Diagonal Mar al TOT Barcelona. L’associació no entén per què no s’ha remolcat encara el iot, envoltat d’uns flotadors per contenir eventuals fuites de combustible. “No s’ha tocat res, està tot igual des de fa dies”, es queixa l’organització, que vol demanar les anàlisis de l’estat de l’aigua a la zona en els últims dies. El mateix col·lectiu assegura que dimarts, quan es va produir el vessament, la pudor a benzina va sentir-se en diferents moments del dia a carrers del barri i també a la platja de Nova Mar Bella.

El consistori va explicar dimarts que la propietat de l’embarcació havia contractat un equip especialitzat per fer emergir-la i mirar de reparar-la abans de traslladar-la a port. Amb col·laboració de membres de Capitania General i de l’Ajuntament, es va aconseguir que el vaixell surés per examinar l’estat del casc. Tot i que a priori les expectatives eren positives, el iot segueix pendent que algú el tregui de sota de l’aigua.

Més informació

Nou comentari