Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Refloten el iot enfonsat fa cinc dies i que ha causat el vessament a prop de la costa de Barcelona
  • CA

Protecció Civil ha hissat la bandera vermella i ha prohibit el bany a la platja de Llevant de Barcelona després d’haver detectat la presència d’hidrocarburs a l’aigua. L’Ajuntament confirma que l’origen del vessament de combustible és el iot que la setmana passada va embarrancar a la zona dels Banys del Fòrum i que continua pendent de remolcar-se fins a port després d’enfonsar-se parcialment.

L’Ajuntament parla d’una “taca de gasoil” i assegura que no es tracta d’una fuita gran de combustible del vaixell. Cinc dies després d’enfonsar-se, l’embarcació s’ha pogut reflotar aquesta tarda. Segons explica l’Ajuntament, el vaixell és recuperable i es fan tasques de reparació del casc. Es compta amb què el iot es pugui arrossegar aquest dimecres fins al port del Fòrum.

En paral·lel, Salvament Marítim i equips de l’Ajuntament han practicat tasques per dispersar el combustible que s’ha escampat i per evitar que s’acumuli a zones pròximes a la platja. Les feines han continuat durant la tarda perquè la taca es vagi dissolent.

La bandera vermella s’ha desplegat a la platja de Llevant cap a les 11.30 hores. Els banyistes poden estar a la sorra, però la prohibició del bany ha provocat que hagi quedat pràcticament buida. Veïns de la zona han explicat que aquest matí, des de ben aviat, a la platja feia pudor a benzina i que la mala olor es notava també en alguns punts de la platja de Nova Mar Bella.

El iot segueix pendent de ser reflotat / Cedida

Salvament Marítim va col·locar unes barreres de contenció al voltant de l’embarcació accidentada per evitar que la fuita de combustible s’escampés pel mar. La setmana passada, els Bombers van haver de rescatar quatre persones després que l’embarcació, de 30 metres d’eslora, anés a la deriva i acabés mig enfonsada a prop del Port Fòrum.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa