Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Primer pas per construir el CAP del Raval Nord a la Misericòrdia
  • CA

Primer pas perquè el CAP del Raval Nord s’instal·li a l’antiga capella de la Misericòrdia. Després que els sanitaris i entitats veïnals s’imposessin al Macba en un pols que va suscitar un fort debat polític en la transició entre el mandat passat i l’actual a l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat ha formalitzat aquest setmana l’adjudicació del projecte d’obra del nou ambulatori. La previsió és que les obres a la capella abandonada del carrer Montalegre comencin abans de l’estiu de l’any que ve i que el centre estigui enllestit en quatre anys.

L’equip guanyador del concurs, en què han participat 43 despatxos en primera volta i 5 finalistes en una segona, és el despatx Nogué-Onzain-López Arquitectura SLP, informa l’ACN. El disseny del projecte s’ha fet respectant la singularitat del barri i aprofitant els espais oberts i lluminosos que ofereix la nova ubicació. La redacció del projecte, que s’inicia aquest setembre, s’allargarà uns nou mesos. L’espai on s’ubicarà el nou CAP del Raval Nord se cedeix per part de l’Ajuntament de Barcelona al Servei Català de la Salut (CatSalut), un procés polèmic perquè aquesta ubicació inicialment havia de servir per ampliar el Macba.

L’Ajuntament ha assenyalat que el trasllat de l’ambulatori de l’actual edifici antiquat al carrer Torres i Amat es tracta d’una “reivindicació històrica” del barri del Raval. La direcció del centre, treballadors de l’equipament i diversos col·lectius han advertit sovint que l’espai ha quedat petit, cosa que sumada al deteriorament del CAP -que ha pres forma amb goteres, entre d’altres- no permeten oferir una atenció amb prou seguretat als pacients. Sanitaris i veïns van assenyalar la Misericòrdia com la ubicació idònia on reubicar-se. Els comuns de l’alcaldessa Ada Colau i la CUP van fer costat a la idea, mentre que la resta de partits i el Departament de Salut defensava trobar una ubicació alternativa perquè la capella es reservava per a una ampliació mai iniciada del Macba, adjacent a la Misericòrdia.

Més capacitat assistencial

El fet de situar-se a la capella de la Casa de la Misericòrdia convertirà el CAP en un edifici singular, protegit com a bé cultural d’interès local, al carrer Montalegre de Barcelona. Amb una superfície de 2.500 metres quadrats, el nou equipament conservarà l’estructura de la capella i la integrarà en el projecte del nou Centre d’Atenció Primària. El pressupost previst per a la seva construcció és de set milions d’euros.

El nou CAP ampliarà la capacitat assistencial de l’actual CAP, sense perdre els serveis que presta ara, quan compta amb 12 sales de consulta de medicina de família, inclosa pediatria, i 12 consultes d’infermeria. Salut ha instal·lat un mòdul per donar suport als professionals del CAP mentre es construeix el nou centre i que es destina a pacients amb malalties respiratòries, proves PCR i vacunacions.

Més notícies
La Diputació de Barcelona té en marxa un programa de cessió de bicicletes als ajuntaments / Shutterstock
Camí d’una mobilitat respectuosa amb la nostra salut i la del planeta
Notícia: Camí d’una mobilitat respectuosa amb la nostra salut i la del planeta
Comparteix
Arrenca la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible amb l'objectiu de fomentar uns desplaçaments respectuosos amb el medi ambient
Els veïns del carrer dels Àngels denuncien la inconveniència d'una tanca / JxCat
Enrenou al Raval per la instal·lació d’una tanca en un carrer reformat
Notícia: Enrenou al Raval per la instal·lació d’una tanca en un carrer reformat
Comparteix
Els veïns es queixen que s'han trobat una remodelació radical del carrer dels Àngels i reclamen una reunió amb l'Ajuntament per recitificar alguns canvis

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa