Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Enrenou al Raval per la instal·lació d’una tanca en un carrer reformat
  • CA

Veïns del Raval i diversos partits polítics han fet front comú per denunciar la inconformitat amb la instal·lació d’una tanca en un nou espai del carrer dels Àngels. Aquest element urbanístic s’ha desplegat a l’entorn de l’Escola Milà i Fontanals com a part del pla de l’Ajuntament per reformar els entorns escolars. La idea és guanyar-hi espai per a la canalla i les famílies, alhora que es genera més seguretat viària. Tanmateix, veïns i comerciants de la zona denuncien que en aquesta ocasió s’ha tirat endavant un projecte que capgira la zona sense tenir en compte les contrapartides que pot portar.

Una de les veïnes mobilitzades, Violeta Quiroga, que ha estat acompanyada per una comitiva d’Esquerra Republicana, ha explicat la postura de diversos habitants de la zona: “Ens vam trobar després de venir de vacances una remodelació d’un dels carrers més bonics del Raval i de la ciutat. I ens hem trobat que amb la planificació de les escoles segures el nostre carrer ha de deixat ser allò que estimàvem”. Concretament, s’ha queixat de la irrupció d’una tanca “de 50 metres” i de la disposició d’unes noves jardineres que Quiroga preveu que s’emplenin “de llaunes” o de “substàncies de tot tipus”, en ple cor del Raval.

Segons aquesta veïna, si bé entenen que les intervencions als entorns escolars són necessàries en molts espais, al voltant de la Milà i Fontanals precisament ja hi havia “una vorera molt més ampla” que la majoria dels exemples que es poden trobar a la ciutat. Amb aquest canvi, a més, se’ls ha posat una zona de càrrega i descàrrega on viu la gent, protesta la dona.

Per tot plegat, ella i altres veïns reclamen una reunió amb el regidor del districte, Jordi Rabassa, per parlar de possibles rectificacions. En aquest procés els acompanyaran precisament fins a tres grups municipals. El partit líder de l’oposició, Esquerra Republicana, precisament reclama que el govern tingui cintura en les converses amb la ciutadania. La regidora republicana a Ciutat Vella, Marina Gassol, ha insistit que la seva formació està a favor de les pacificacions a les escoles “però no d’aquesta manera”.

També han rebut el suport de Junts per Catalunya, que a través de la seva cap de files, Elsa Artadi, ha catalogat els canvis al carrer de “destrossa”. En aquest sentit, Artadi veu “un menysteniment, un insult i una humiliació cap a la gent que viu” a un barri que li costa mantenir el veïnat històric. Al seu torn, des del grup de Ciutadans. Francisco Sierra ha assegurat que aquestes intervencions del govern Colau utilitzen la comunitat educativa per “imposar un model ideològic i d’urbanisme”. També ha atribuït aquesta actuació en concret que ocupa treu espai a la calçada del carrer dels Àngels una demostració més de la “cotxefòbia” del l’actual govern. “Generaran més congestió i, per tant, més contaminació”, ha rematat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a setembre 17, 2021 | 21:46
    Tripartit no, gràcies setembre 17, 2021 | 21:46
    Sant Andreu torna a clamar contra el porta a porta: “Colau dimissió”. La posada en marxa de la campanya informativa que donarà pas a l’octubre a la implementació de la segona fase del sistema de recollida de residus porta a porta del barri de Sant Andreu ha tornat a activar els veïns d’aquest barri barceloní, que de fa mesos que clamen contra aquesta manera de recollir les escombraries que genera més brutícia que neteja. Quatre mesos després de la gran manifestació de protesta que ja va deixar clar que bona part del veïnat no combrega amb un sistema que els obliga a donar les seves dades i que permet que l’administració controli les seves deixalles a base de bosses amb xips, aproximadament mig miler de veïns han sortit al carrer per tornar a mostrar la seva oposició. En aquesta ocasió, a més s’ha tallat el trànsit al passeig de Torres i Bages davant la plaça Orfila
  2. Icona del comentari de: FRAN BCN a setembre 17, 2021 | 23:49
    FRAN BCN setembre 17, 2021 | 23:49
    Marca i Estil Colau , res de nou
  3. Icona del comentari de: Jou a setembre 18, 2021 | 11:48
    Jou setembre 18, 2021 | 11:48
    Felicitats Colau, has destrossat una de les ciutats més boniques que hi havia, això t'arrossegarà sempre.
  4. Icona del comentari de: Guaita-que-fan-ara a setembre 18, 2021 | 13:01
    Guaita-que-fan-ara setembre 18, 2021 | 13:01
    Fa pena un Ajuntament amb "Diarrea Mental" = idea que tenen, idea que la caguen

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa