Cop judicial, després del cop policial, als robatoris violents de rellotges que amenacen la pau social a Barcelona. El jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona, que supervisa la investigació dels Mossos d’Esquadra que dijous va portar a detenir 13 implicats en aquest tipus de robatori, ha enviat a la presó preventiva 10 dels arrestats, presó sense possibilitat d’eludir-la amb cap fiança.

[r:1]

Es tracta dels detinguts amb una implicació més clara en els fets. Els altres tres, han quedat en llibertat provisional però amb mesures cautelars: s’han de presentar periòdicament al jutjat, tenen prohibit sortir de l’estat i se’ls ha retirat el passaport.

Una de les claus de l’ordre d’empresonament i d’una eventual condemna més alta el dia que el cas arribi a judici és el fet que la causa estigui oberta per robatori violent però també per organització criminal. Aquesta tipificació és la que busquen els investigadors dels Mossos en aquests casos i també la que reclama l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a la fiscalia i a tot l’aparell judicial per combatre “els lladres professionals” que estan fent disparar les xifres de robatoris violents a la ciutat.

[r:2]
 

Nou comentari

Més notícies
Dispositiu dels Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu

Tretze detinguts en una operació contra una banda de lladres ‘rellotgers’

La investigació dels Mossos va començar al novembre
Membres de la comunitat filipina de Barcelona, en una protesta contra els robatoris violents el 7 de juliol / S.B.

Els robatoris violents es disparen un 31% el primer semestre del 2019 a Barcelona

Els furts també creixen en comparació als primers sis mesos de l'any passat, un 8.33% | Són les dades que es posaran sobre la taula demà, en la Junta de Seguretat Local

Arrencar un rellotge de luxe d’un canell: el millor negoci per a un lladre a Barcelona

Els robatoris dels anomenats 'rellotgers' es disparen amb un increment del 44% del 2017 al 2018

Cacen ‘in fraganti’ cinc lladres rellotgers quan robaven a un turista

Els Mossos els van detenir a tots, un d'ells menor, i van recuperar tres objectes robats