Presó per a 10 dels lladres violents de rellotges detinguts dijous

El jutjat té oberta la causa per robatori amb violència i per organització criminal

Cop judicial, després del cop policial, als robatoris violents de rellotges que amenacen la pau social a Barcelona. El jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona, que supervisa la investigació dels Mossos d’Esquadra que dijous va portar a detenir 13 implicats en aquest tipus de robatori, ha enviat a la presó preventiva 10 dels arrestats, presó sense possibilitat d’eludir-la amb cap fiança.

[r:1]

Es tracta dels detinguts amb una implicació més clara en els fets. Els altres tres, han quedat en llibertat provisional però amb mesures cautelars: s’han de presentar periòdicament al jutjat, tenen prohibit sortir de l’estat i se’ls ha retirat el passaport.

Una de les claus de l’ordre d’empresonament i d’una eventual condemna més alta el dia que el cas arribi a judici és el fet que la causa estigui oberta per robatori violent però també per organització criminal. Aquesta tipificació és la que busquen els investigadors dels Mossos en aquests casos i també la que reclama l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a la fiscalia i a tot l’aparell judicial per combatre “els lladres professionals” que estan fent disparar les xifres de robatoris violents a la ciutat.

[r:2]
 

Més informació

Nou comentari