Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Port i l’Ajuntamet segellen un pacte per prevenir incendis
  • CA

El Port de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona han segellat aquest divendres un pacte per prevenir incendis. El president de la institució, Damià Calvet, i el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, han escenificat l’entesa amb la signatura d’un conveni en matèria de Protecció Civil, Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament a la zona portuària.

De fet, es tracta d’una renovació d’un mateix acord de col·laboració, ja que des de 1995 les dues institucions vetllen per garantir la seguretat en les activitats de manipulació de mercaderies perilloses i en la prevenció i extinció d’incendis. L’entesa, que estableix un protocol d’actuació de caràcter preventiu per evitar accidents, fa que la gran majoria d’actuacions de Bombers de Barcelona dins de la zona de servei del Port hagin estat per garantir la seguretat en les activitats de manipulació de mercaderies especialment perilloses, revisar els mitjans contra incendis responsabilitat del Port i realitzar 25 simulacres anuals tant a les empreses del Port com en el simulacre general. En total, una mitja anual de 600 accions. “Aquesta col·laboració estreta ha permès que els comandaments i els efectius de Bombers de Barcelona tinguin un grau molt alt i actualitzat de coneixement de les estructures portuàries i de les persones que les dirigeixen, i això, permet actuacions ràpides i efectives”, destaca el Port.

El conveni signat té una vigència de quatre anys, prorrogables a quatre més, i regula “les contraprestacions del Port en relació amb aquests serveis com l’adquisició de nous equips i vehicles contra incendis, posats a disposició de Bombers de Barcelona”, diu la institució. Per això ha requerit una inversió per un total de 2,4 milions d’euros per a tot el període que dura l’acord. La formació, també a càrrec dels pressuposts portuaris, estarà orientada al coneixement teòric i pràctic respecte a les peculiaritats del Port i la lluita contra incendis dins de vaixells tant comercials com de passatge.

Més notícies
El prsident del Govern, Pere Aragonès, el president d'Enagás, Antonio Llardén, el president del Port de Barcelona, Damià Calvet en una visita a la planta de gasificació de la companyia a Barcelona / Aina Martí (ACN)
El Port de Barcelona abastirà Itàlia amb gas liquat de forma “immediata”
Notícia: El Port de Barcelona abastirà Itàlia amb gas liquat de forma “immediata”
Comparteix
El president de la institució, Damià Calvet, planteja un gasoducte marítim fins als ports italians, però avisa que és un projecte que durarà anys
Barcelona acollirà un festival per a la generació Z ACN
Aterra a Barcelona un festival per a la generació Z: UBEAT
Notícia: Aterra a Barcelona un festival per a la generació Z: UBEAT
Comparteix
L'UBEAT Live se celebrarà de l'1 al 3 juliol de la mà de Mediapro en col·laboració amb l'Ajuntament i Fira de Barcelona
Voluntari del Port de Barcelona carregant un dels camions amb ajuda humanitària per Ucraïna / Port de Barcelona
El Port envia 182 tones de medicaments i productes bàsics a Ucraïna 
Notícia: El Port envia 182 tones de medicaments i productes bàsics a Ucraïna 
Comparteix
La institució admet que per optimitzar l'ajuda és més "adient" fer donacions econòmiques
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, durant una roda de premsa / ACN
Colau confirma la Copa Amèrica 2024 i l’atribueix al nou Port Olímpic
Notícia: Colau confirma la Copa Amèrica 2024 i l’atribueix al nou Port Olímpic
Comparteix
L'alcaldessa també dona per fet el nomenament de Barcelona, que encara no és oficial

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa