Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Famílies d’una escola barcelonina denuncien una plaga de rates al centre

Preocupació a la comunitat eductiva d’una escola de Barcelona per la plaga de rates que des de fa temps pateix el centre. L’Associació de Famílies i Alumnes (AFA) de l’escola pública Antoni Brusi, ubicada a l’entorn del Fort Pienc i la Vila Olímpica de Barcelona, han denunciat la presència descontrolada d’aquest rosegadors i han demanat a les autoritats que prenguin mesures urgents per solucionar la problemàtica.

La plataforma que agrupa les famílies d’aquest centre educatiu de la capital catalana ha iniciat una recollida de signatures a través de la pàgina web Change.org per reclamar al Consorci d’Educació que dugui a terme una actuació extraordinària com més aviat millor per posar fi a aquesta plaga tant de rates com de ratolins que afecta l’equipament.

En el text on denuncien la situació, les famílies expliquen que des de fa anys s’han dut a terme petites actuacions per provar de solucionar la problemàtica, però lamenten que totes les mesures preses fins ara han estat “insuficients”. De fet, la plataforma assegura que el problema s’ha agreujat des de l’inici d’aquest curs, tot i les noves actuacions que es van dur a terme l’octubre passat, i alerten que tant els infants com els mestres “continuen convivint entre rates i ratolins” en el seu dia a dia.

Un problema en augment

Els rosegadors han estat els protagonistes no desitjats aquest passat estiu a Barcelona. Rates mortes a la platja, caus de rates a la plaça de Catalunya, rosegadors a costat de la brossa que s’acumula en alguns contenidors… A hores d’ara, l’Agència de Salut Pública de Barcelona treballa amb xifres del 2016259.000 rates, 0,13 per a cada habitant de la ciutat. I un altre convidat, les paneroles, que també van tenir el seu protagonisme en un carrer de Gràcia durant la Festa Major. Però ha estat una situació excepcional, la que hem viscut aquest estiu amb les plagues? “Les regles del joc estan canviant i tot apunta cap a una proliferació progressiva”, adverteixen els experts d’EZSA Sanidad Ambiental, un empresa dedicada al control de plagues.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: vendetta a novembre 25, 2022 | 14:01
    vendetta novembre 25, 2022 | 14:01
    es el model colau
  2. Icona del comentari de: Si denuncien presencia de rates… a novembre 25, 2022 | 15:13
    Si denuncien presencia de rates… novembre 25, 2022 | 15:13
    Es que van veure pels voltants al puto gunçal, al seu cosí strange i a la puteta de tots dos, el LluisNemo…

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa