Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les paneroles, una problemàtica que va més enllà de les Festes de Gràcia

Les Festes de Gràcia han tornat aquest any amb força. La primera celebració de la festivitat sense restriccions des de l’esclat la pandèmia del coronavirus no només s’ha notat en l’afluència de gent, sinó també en l’esperit reivindicatiu de les jornades, que han deixat diversos episodis polèmics com les pintades en contra del turisme que han aparegut en molts carrers del barri barceloní o la sonora xiulada als representants municipals durant el pregó.

Una de les imatges que ha fet més furor a les xarxes socials la va protagonitzar aquest dimecres una veïna del carrer Progrés, que en rebre la visita de l’alcaldessa Ada Colau va decidir entregar-li una cuca de joguina. Aquesta acció no només tenia l’objectiu de denunciar una problemàtica que des de fa temps afecta molts veïns d’aquesta zona de Gràcia, sinó que també pretenia ser un altaveu de la situació que es viu en molts altres punts de la capital catalana.

Problema recurrent

Segons han explicat diversos membres de la comissió que s’encarrega de la decoració i de la programació d’activitats al carrer Progrés, la presència de paneroles és un problema recurrent en aquest carrer que ja s’ha posat en diverses ocasions en coneixement dels responsables del districte. Enguany, però, aquests insectes s’han fet notar especialment a l’hora de muntar i guarnir la via, un fet que també hauria motivat l’actuació de la veïna.

Aquesta situació també s’ha vist agreujada aquest any per la manca de reforç extraordinari dels serveis de neteja que ha patit concretament aquest carrer i que ja han denunciat a les autoritats per mirar de posar-hi remei.

Reforçar la neteja

La presència de paneroles també s’ha notat enguany al pròxim carrer Fraternitat, on també han hagut de batallar amb aquests insectes durant el muntatge de la decoració. De fet, des de la comissió que organitza les festes en aquest carrer asseguren que fins aquest dijous no s’havia fet una neteja a fons de la via, malgrat que la festivitat va arrencar dilluns i que per aquest carrer hi han circulat cada dia milers de persones.

Els veïns del també pròxim carrer Tordera han detectat paneroles en alguns punts de la via, però sí que es mostren satisfets amb el reforç de la neteja impulsat per part del consistori amb motiu de les Festes de Gràcia. L’opinió canvia en ser preguntats per la situació al carrer durant la resta de l’any, ja que consideren que sí que cal intensificar les tasques de neteja i de recollida de residus.

En la mateixa línia es pronuncien al carrer Verdi, on fonts de la comissió que s’encarrega de la decoració d’aquesta artèria del barri barceloní remarquen que la presència de paneroles i la falta de neteja són comentaris comuns a la zona i apunten que l’actuació de la veïna respon a una reivindicació general que podria estendre’s a molts punts de la ciutat.

Colau nega que hi hagi un problema

Cal recordar que en ser abordada ahir per la veïna, Colau va negar que hi hagi un problema amb les paneroles a la zona o a la capital catalana en general. L’alcaldessa barcelonina també va tenir paraules per valorar les tasques dels equips de neteja, assegurant que el servei és l’adient.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Anna lozano a agost 18, 2022 | 16:25
  Anna lozano agost 18, 2022 | 16:25
  Tiene toda la razón esa señora de lo de les cuques, Barcelona en general y en algunos barrios en particular está sucia y la limpieza es deficiente por mucho que lo niegue la Alcaldesa. Lo oyes continuamente de mucha gente lo sucia que está la ciudad y es una vergüenza con lo que pagamos por ello.
  • Icona del comentari de: Sas a agost 18, 2022 | 17:02
   Sas agost 18, 2022 | 17:02
   Esta ciudad siempre ha estado sucia. Por lo general las ciudades lo estan, y si sufren de alta densidad de poblacion, gran afluencia de turismo y estructuras envejecidas (entre otras caracteristicas) aun lo estan mas. Lo que a mucha gente de le olvida.
 2. Icona del comentari de: joandoménec a agost 18, 2022 | 17:03
  joandoménec agost 18, 2022 | 17:03
  Enguany la Colau es va esmunyir del pregó de la festa, per no rebre la xiuladissa. Va anar a passejar-s'hi i amb tota la barra va negar el fet de les paneroles. Ella va a la seua, crítiques dels veïns de dretes o independentistes.
 3. Icona del comentari de: Joan Vila a agost 18, 2022 | 17:17
  Joan Vila agost 18, 2022 | 17:17
  Colau no té mai cap problema. El problema el tenen rls barcelonins amb ella i Collboni per la seva mala gestió.
 4. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies . a agost 18, 2022 | 18:31
  Tripartit no, gràcies . agost 18, 2022 | 18:31
  Les paneroles són consubstancials en una ciutat governada per la Comuna Pudenta. Tot sigui dit amb el màxim respecte per les paneroles que són uns animalons que s'alimenten dels residus que el servei de neteja no recull i, per tant, ajuden a evitar que acabem tots colgats de merda.
 5. Icona del comentari de: Paioli a agost 18, 2022 | 19:33
  Paioli agost 18, 2022 | 19:33
  Pot ser qu'estigui bruta pero també portem uns 2 o 3 anys de nouvinguts molt bruts gent que ve de països on ni tenen voreres ni asfalt ja de por sí bruts i que no respecten una mica la neteja
  • Icona del comentari de: Ka a agost 19, 2022 | 17:57
   Ka agost 19, 2022 | 17:57
   Les paneroles no venen de fora. Tenen a Barcelona un parc temàtic i les rates, també
 6. Icona del comentari de: Joan pedret a agost 19, 2022 | 17:08
  Joan pedret agost 19, 2022 | 17:08
  el que passa que Ada no trepitje els carrers per les nits i ha paneroles i rates per tot arreu. Ah i el servei de neteja es deficient no lo altre. Estic fart de la bustia ciutadana.. 30 dies per contestar un buidat de un contenidor... i altres mes denunciable. Colau malament no.. pitxor i ho sento.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa