Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Rates mortes i una xeringa a la zona de bany assistit de la platja
  • CA

La plataforma Accessibilitat Ciutat i Platges Barcelona ha denunciat a les xarxes socials que aquest dissabte els treballadors que presten el servei municipal de bany assistit a les platges de la ciutat van haver de retirar de l’aigua una xeringa i també fins a 19 rates mortes ofegades a la platja. “L’Ajuntament de Barcelona no neteja la zona de bany assistit i estan obligats a treballar en condicions perilloses. És negligència, els tècnics de bany tenen drets com a treballadors”, lamenta la plataforma. També afegeix que “és necessari millorar les platges per què estiguin en plenes condicions per garantir el bany inclusiu. Fa 5 anys q es lluita”.

Zones de bany assistit

algunes platges compten també amb un servei de suport al bany adreçat a aquelles persones que tenen mobilitat reduïda i necessiten ajuda personal i tècnica per poder accedir a l’aigua. Aquestes platges disposen d’una caseta vestidor, cadires amfíbies, grua elevador, armilles salvavides i para-sols, i compten amb personal tècnic i voluntari que dona suport a les persones amb mobilitat reduïda per entrar i sortir del mar i gaudir del bany. El servei de suport al bany adreçat a les persones amb mobilitat reduïda que no poden accedir a l’aigua de manera autònoma es prestarà sota la supervisió del personal tècnic.

Just avui s’ha conegut que també hi ha rates a la baixada de la Glòria, a tocar del park Güell. En aquesta zona els veïns han denunciat l’estat d’abandonament de les escales mecàniques, i consideren que la plaga de rates pot acabar estenent-se als habitatges. De fet, hi ha trams de les escales que no funcionen des de fa cinc anys, i allà s’acumula una gran quantitat d’escombraries.

El Servei de Vigilància i Control de Plagues Urbanes (SVIPLA) de l’ASPB manté actualment 2.400 punts de vigilància de múrids a la ciutat. La majoria situats a la xarxa pública del clavegueram. Barcelona compta amb 600 punts de control actius a la via pública on s’ha detectat la presència de rates i ratolins.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa