Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detectades rates en 600 espais públics de Barcelona
  • CA

Barcelona compta amb 600 punts de control actius a la via pública on s’ha detectat la presència de rates i ratolins. En una roda de premsa celebrada aquest dilluns al matí, l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha apuntat que aquesta vigilància s’activa extraordinàriament després de rebre l’avís d’algun ciutadà i ha detallat que actualment hi ha 2.400 punts de control ordinaris repartits per tota la ciutat, principalment al clavegueram.

Segons les últimes dades facilitades pels professionals de l’ASPB, les incidències que la població barcelonina comunica per la presència de rosegadors s’han mantingut estables en els darrers anys, però sí que s’ha registrat un augment pel que fa a les intervencions. En aquest sentit, entre els mesos gener i maig d’aquest any s’han produït un total de 755 incidències i 10.102 intervencions, unes xifres que suposen un augment del 65% de les actuacions respecte al mateix període de l’any passat.

Per tal de combatre amb més efectivitat la proliferació d’aquests animals a la ciutat, el programa de vigilància per rates i ratolins tindrà enguany un pressupost de gairebé tres milions d’euros, un increment del 44% respecte a l’any anterior. Aquesta aposta per redoblar esforços també s’ha traduït en un augment del personal del Servei de Vigilància i Control de Plagues Urbanes (SVIPLA), que comptarà a partir d’ara amb 16 persones més, elevant la xifra total de treballadors a gairebé una cinquantena i millorant la capacitat de resposta preventiva davant possibles incidències.

Prop de 259.000 rates

L’últim estudi realitzat per l’ASPB el 2016 va comptabilitzar la presència de prop de 259.000 rates a la xarxa de clavegueram barcelonina. Aquesta població, però, no hauria augmentat en els darrers anys, sinó que s’hauria mantingut estable, motiu pel qual s’ha optat per incrementar la capacitat dels equips de control i prevenció. Actualment, la capital catalana té 1.500 punts de control actius: 900 al clavegueram i 600 a la via pública.

Més notícies
Obres de renovació en un tram de la línia L5 en una imatge d'arxiu / TMB
TMB deixarà sense servei la línia L5 tot el juliol entre la Sagrera i Horta
Notícia: TMB deixarà sense servei la línia L5 tot el juliol entre la Sagrera i Horta
Comparteix
Les obres també tindran afectacions durant el mes d'agost, quan es deixaran set parades inconnexes entre La Sagrera i El Carmel
L'antic camp de la Damm en una imatge d'arxiu / D.C.
L’Ajuntament desnona els joves que vivien a l’antic camp de la Damm
Notícia: L’Ajuntament desnona els joves que vivien a l’antic camp de la Damm
Comparteix
Els sis ocupants vivien en condicions precàries als vells vestuaris de les instal·lacions
Imatge d'arxiu de la Guàrdia Urbana de Barcelona / GUB
Barcelona contracta auxiliars per tapar ‘forats’ a la Guàrdia Urbana
Notícia: Barcelona contracta auxiliars per tapar ‘forats’ a la Guàrdia Urbana
Comparteix
Malestar sindical amb l'Ajuntament pel personal sense formació policial exigida que fa tasques de seguretat complementàries
Núria Manzanares i Enrique Vicente van perdre dos fills de 9 i 12 anys i la germana d'ella a l'atemptat terrorista d'Hipercor / Jordi Play
Les ferides d’Hipercor, 35 anys després: “L’Estat no ens ha ajudat mai”
Notícia: Les ferides d’Hipercor, 35 anys després: “L’Estat no ens ha ajudat mai”
Comparteix
Familiars de les víctimes mortals de l'atemptat més mortífer d'ETA retreuen les traves per ser indemnitzades

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Antonio Molina a juny 22, 2022 | 13:07
    Antonio Molina juny 22, 2022 | 13:07
    Como siempre este ayuntamiento va tarde en todo y en esto también. Sra. Colau: más limpieza,menos turismo y más mano dura con los chorizos. Ah !!!! Se me olvidaba recordarle los cruceros que atracan cada día en Barcelona, retiró Vd. una gran cantidad de coches porque contaminaban ( cosa que hasta cierto punto,puedo estar de acuerdo) pero nos tenemos que tragar la gran contaminación de los cruceros. Así no adelantaremos !!! Por el bien de la ciudad,arreglen estos problemas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa