Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament desnona els joves que vivien a l’antic camp de la Damm

Les sis persones que vivien a l’antic camp de futbol de la Damm han estat desnonades aquest dilluns. El desallotjament de les instal·lacions ubicades al barri de Porta del districte de Nou Barris s’ha fet efectiu a primera hora d’aquest matí gràcies a un fort desplegament policial que ha fet inútils els esforços del mig centenar de persones convocades pel Sindicat d’Habitatge de Nou Barris que s’havien concentrat a les portes del recinte.

Segons informa Betevé, les persones que vivien en els vestidors de l’antic camp de futbol han recollit les seves pertinences i abandonat les instal·lacions, que són propietat de l’Ajuntament de Barcelona des del maig del 2019. El consistori va adquirir el recinte en una operació a tres bandes entre la popular companyia cervesera i la funerària Áltima.

Aquest era el tercer intent de desnonament en prop d’un any i mig d’aquest grup de sis persones, que residien en condicions precàries en les estructures que durant anys s’havien utilitzat com a vestidors del mític camp de futbol. De fet, el govern municipal va demanar el desallotjament de les instal·lacions perquè considerava que les condicions en les quals vivien els joves eren d’infrahabitatge.

En aquest sentit, els sis ocupants -que es dediquen principalment a la recollida de ferralla- han rebutjat l’oferiment municipal de passar la nit en un allotjament d’emergència.

Equipaments públics

Cal recordar que l’antic camp de la Damm -que va abandonar-lo el 2012 per traslladar-se a un altre recinte a la zona d’Horta- encara no té el seu futur definit, ja que encara no s’ha celebrat l’anunciat procés participatiu que ha de permetre definir-ne els usos. Tanmateix, l’Ajuntament de Barcelona ha manifestat en nombroses ocasions la seva voluntat d’obrir les instal·lacions al veïnat del barri de Porta, destinant-les a usos veïnals com equipaments públics.

Nou comentari

Comparteix