Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’antic camp de la Damm passa a mans de l’Ajuntament
  • CA

El CF Damm, definitivament, ja no és l’equip de Nou Barris. L’empresa cervesera ha oficialitzat la venda del camp del barri de Porta a la funerària Áltima i aquesta l’ha revenut a l’Ajuntament tot i que encara falta la formalització davant de notari, segons ha pogut saber el TOT Barcelona. El pacte amb el govern d’Ada Colau es farà oficial aquest divendres quan el ple municipal ratifiqui l’acord que ja es va aprovar en comissió municipal fa dues setmanes. Així, l’ens municipal serà el nou propietari del camp abandonat des del 2012 després de pagar 1,12 milions d’euros a la funerària i cedir-li un espai al costat del cementiri de Sant Andreu perquè faci un tanatori amb quatre sales de vetlla. 

La compra de l’antic terreny de joc –i el seu entorn– en dues fases i amb dos compradors diferents té el seu què: ajuda l’Ajuntament a adquirir l’espai sense fer una inversió de diners desmesurada i, d’altra banda, permet a Áltima encetar un projecte que li reportarà ingressos sostinguts a llarg termini. De fet, a la companyia privada li va costar 3,2 milions d’euros comprar el conjunt del solar, mentre que al govern municipal li quedarà en poc més d’un milió, juntament amb la cessió de l’espai al costat del cementiri a través d’una permuta. Així, l’equip de Barcelona en Comú –i una majoria política suficient– veu amb bons ulls convertir-se en propietaris del terreny per fer equipaments per al veïnat i, fins i tot, el corredor verd de Nou Barris. 

Precisament amb aquest últim objectiu, el president de l’Associació de Veïnes i Veïns de Porta, Albert Villacampa, celebra que, en general, “el barri guanya”. Tot i que lamenta que “l’Ajuntament hagi d’arribar a acords amb empreses que fan negoci amb la mort”. Segons el portaveu veïnal, haguessin preferit que s’aconseguís la gestió pública de l’espai funerari. Sigui com sigui, “al final, obtenim més de mil metres quadrats d’espai per a equipaments municipals i, a canvi, es construirà un tanatori que bàsicament farà nosa a dos centres comercials”, valora el representant de l’AVV de Porta en referència a la situació del tanatori, que estarà situat l’avinguda Rio de Janeiro. 

Segons ha pogut saber aquest diari, el Pla Especial Urbanístic Integral i de Millora Urbana de l’entorn de la Masia de Can Valent que es votarà aquest divendres preveu que Áltima iniciï la redacció del projecte de tanatori, demani les llicències corresponents i, en última instància, engegui unes obres que trigaran 18 mesos a completar-se aproximadament. El servei, si obté l’aprovació política, tindrà quatre sales de vetlla, un petit oratori multiconfessional i una sala d’atenció a les famílies. La Masia de Can Valent, per la seva part, mantindrà el seu caràcter públic i amb el pla especial se li atorgarà una funció vinculada a un equipament cultural del barri.

Adéu a la Damm

Així, l’antic temple del que es considerava la pedrera del Barça talla el seu vincle amb Nou Barris d’una vegada per totes. La història del camp on més ha durat l’equip que menys dura als camps es desfà, finalment. I ho fa amb certa malenconia. Des del CF Damm recorden que en aquest terreny es van guanyar partits que quedaran gravats a la memòria de molts noubarriencs. Com aquell del 18 de juny de 1967, a les 11 del matí, quan la Damm va guanyar al juvenil del Madrid per 3 gols a 0. El camp era ple a vessar i, per primera vegada, molts aficionats van haver de quedar-se al carrer davant la impossibilitat d’entrar per falta d’espai. 

El públic omplia l'estadi en les grans ocasions fins arribar a enfilar-se al terrat. / CF Damm

El públic omplia l’estadi en les grans ocasions fins arribar a enfilar-se al terrat. / CF Damm

Segons expliquen fonts del club, la rebuda de l’entorn veïnal a la institució va ser tan positiva que l’equip que havia circulat per diferents camps llogats de Barcelona –fins a vuit l’any 1965– va establir-se definitivament a un emplaçament de manera permanent. I quan va poder, va convertir-se en propietari del camp de terra, l’any 1982 per 23 milions de pessetes –ara equivaldria a 182.000 euros–, en una operació que van tancar amb l’Associació Esportiva del Doctor Andreu (AEDA), anterior posseïdor de l’espai.

Després de diversos milers de partits, a causa de les dimensions del terreny de joc, la necessitat de disposar de gespa artificial i davant la impossibilitat tècnica d’aconseguir una ampliació de l’espai, l’any 2012 es va decidir deixar de jugar al camp del carrer La Selva. Actualment, els equips del CF Damm s’entrenen i disputen els partits a les instal·lacions del complex esportiu de la Teixonera i al camp de futbol de la UE Horta.

Més notícies
L’Ajuntament obre la porta a convertir un camp de futbol abandonat en corredor verd a Nou Barris
Notícia: L’Ajuntament obre la porta a convertir un camp de futbol abandonat en corredor verd a Nou Barris
Comparteix
El govern de Colau proposa una permuta amb la funerària Áltima per adquirir l'antic terreny de joc de la Damm i dedicar-ho a equipaments veïnals
L’Ajuntament pagarà un milió a la funerària Áltima per adquirir l’antic camp de la Damm
Notícia: L’Ajuntament pagarà un milió a la funerària Áltima per adquirir l’antic camp de la Damm
Comparteix
Hi ha majoria política per aprovar l'intercanvi que proposa el govern municipal, que ubicaria un tanatori privat al costat del cementiri de Sant Andreu a canvi d'aconseguir el camp abandonat
L'espai del barri de Porta que s'ha proposat que passi a dir-se 'la plaça del Maquis' / Google Maps
La burocràcia bloqueja una plaça antifranquista a Nou Barris
Notícia: La burocràcia bloqueja una plaça antifranquista a Nou Barris
Comparteix
Els veïns de Porta van aprovar fa prop d'un any introduir el nom de 'la plaça del Maquis'
Els socialistes recuperen Nou Barris i els comuns pateixen un daltabaix de 10 punts
Notícia: Els socialistes recuperen Nou Barris i els comuns pateixen un daltabaix de 10 punts
Comparteix
ERC creix cinc punts en un districte sempre poc propici per a l'independentisme i el PP cau a plom

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa