Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament pagarà un milió a la funerària Áltima per adquirir l’antic camp de la Damm
  • CA

El camp abandonat de la Damm, al barri de Porta (Nou Barris), està molt a prop de convertir-se en espai municipal. L’antic terreny de futbol és part d’un pacte que implica a l’Ajuntament i a la funerària Áltima. Així, el govern municipal permetria que l’empresa gestionés un tanatori privat al costat del cementiri de Sant Andreu i, a canvi, el camp de la Damm –adquirit prèviament per la funerària– passi a ser de propietat municipal. A més, l’acord inclou un pagament d’1,12 milions d’euros per part de l’Ajuntament a l’empresa. 

La proposta impulsada per Barcelona en Comú ha rebut el vistiplau de C’s, el PSC i els regidors no adscrits Juanjo Puigcorbé i Gerard Ardanuy a la comissió conjunta d’aquest matí. Amb aquesta aritmètica, al consell plenari es traduiria en 22 vots, majoria necessària per tirar endavant el Pla Especial Urbanístic Integral i de Millora Urbana que ho garantiria. Tot i que no hi ha hagut cap votació en contra, ERC, PDECat, CUP i PP han fet reserva de vot fins al dia en què es porti al ple. 

La iniciativa d’adquirir l’antic camp de sorra de la Damm s’emmarca en el projecte que van avançar fonts veïnals al TOT Barcelona, que voldria utilitzar part de l’espai per projectar-hi el reclamat corredor verd de Nou Barris. La idea seria connectar part dels Jardins d’Alfàbia amb el passeig verd que comença al parc de Can Dragó. Segons el president de l’Associació de Veïnes i Veïns de Porta, Albert Villacampa, ja se’ls ha confirmat extraoficialment que “una part del nou terreny aniria destinada a completar el corredor verd”. Així i tot, el solar adquirit deixaria espai també per construir equipaments que, segons fonts municipals, voldrien “donar resposta a les necessitats del veïnat”, sense especificar-ne el tipus.

Mapa de la zona d'influència del projecte amb el cementiri de Sant Andreu al mig. / Google Maps

Mapa de la zona d’influència del projecte amb el cementiri de Sant Andreu al mig. / Google Maps

Detalls de l’acord

El pla està dins del projecte de modificació de l’entorn de la Masia de Can Valent, que també asseguraria la reforma de l’estructura de l’icònic edifici i mantindria l’ús actual d’una parcel·la contígua com a hort veïnal. El tanatori que vol aixecar Áltima se situaria a l’avinguda de Rio de Janeiro, a la part exterior del cementiri però enganxat al seu costat. L’espai privat tindria quatre sales de vetlla. 

Segons ha explicat la gerent adjunta d’Urbanisme, Aurora López, el preu d’1,12 milions d’euros a pagar a la funerària correspon a “un diferencial important” en lales superfícies que es permutaran. Els terrenys que l’Ajuntament facilitaria a Áltima per fer el tanatori serien “aproximadament 1.300 metres quadrats” mentre que el govern municipal n’adquiriria uns de 6.384 metres quadrats. Per això, s’ha fet un càlcul i s’ha pactat aquesta xifra, que es pagaria en quatre anys i per la qual ja hi ha dotació econòmica prevista, ha assegurat la gerent adjunta. 

Més notícies
L’Ajuntament obre la porta a convertir un camp de futbol abandonat en corredor verd a Nou Barris
Notícia: L’Ajuntament obre la porta a convertir un camp de futbol abandonat en corredor verd a Nou Barris
Comparteix
El govern de Colau proposa una permuta amb la funerària Áltima per adquirir l'antic terreny de joc de la Damm i dedicar-ho a equipaments veïnals
L'espai del barri de Porta que s'ha proposat que passi a dir-se 'la plaça del Maquis' / Google Maps
La burocràcia bloqueja una plaça antifranquista a Nou Barris
Notícia: La burocràcia bloqueja una plaça antifranquista a Nou Barris
Comparteix
Els veïns de Porta van aprovar fa prop d'un any introduir el nom de 'la plaça del Maquis'

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa