Padrós reclama “ajornar” eleccions i insisteix en un “confinament estricte”

La situació sanitària "frega el col·lapse" i que "empitjorarà", avisa el president del Col·legi de Metges

El president del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, adverteix que la situació sanitària a Catalunya per la pandèmia del coronavirus “frega el col·lapse” i que “empitjorarà” i afirma que en aquestes condicions “caldria ajornar les eleccions del 14-F”. El Govern català va postposar-les fins al 30 maig, però un recurs judicial ha deixat en suspens l’ajornament i no hi ha decisió ferma malgrat que només quedarien tres setmanes pels comicis.

En una publicació a les xarxes socials, Padrós assenyala aquest dissabte que les dades sanitàries actuals “obliguen a un confinament estricte” i recorda que votar és “un dret fonamental que s’ha de garantir”. També alerta que els professionals sanitaris “estan esgotats”.

Els partits han assumit les eleccions pel 14-F i han engegat la maquinària electoral després del posicionament d’aquest divendres del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), tot i que encara s’ha de pronunciar de forma definitiva d’aquí uns dies. El president del COMB ja va sostenir aquest divendres que “no es donen les condicions des del punt de vista sanitari perquè les autoritats puguin organitzar unes eleccions segures el 14-F”.

Més informació

Nou comentari