Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els metges carreguen contra el Govern per l’ajornament electoral

L’ajornament de les eleccions catalanes –que està impugnat davant el TSJC– segueix generant debat entre els experts, que qüestionen els motius donats pel Govern per no celebrar els comicis el pròxim 14 de febrer. El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, considera encertada la decisió des d’un punt de vista sanitari, però ha lamentat que en ple segle XXI no es pugui vota de manera més senzilla. El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha insinuat que és un fracàs de la Generalitat el no haver dissenyat un dispositiu per garantir unes eleccions que estaven previstes des de feia mesos.

“No ens enganyem: les eleccions catalanes i del Barça s’han ajornat perquè amb la situació epidemiològica i sanitària que tenim i les condicions ofertes per celebrar-les no donaven prou garanties”, ha dit Padrós en una piulada. “Qui ha de garantir l’exercici del dret fonamental del vot no som els sanitaris. Per tant, el repte d’adaptar-s’hi i de fer-ho possible recau sobre els polítics i les administracions”.

Per la seva banda, Trilla ha afirmat en una entrevista a Radio4 i La2 que l’ajornament de les eleccions del 14-F és la decisió “més encertada” des del punt de vista sanitari. Ha posat sobre la taula que les regles electorals estan fetes sense tenir en compte la possibilitat d’una pandèmia i ha lamenta que semblen “intocables”. “Al segle XXI hauríem de poder votar de moltes diferents maneres: més dies, electrònicament, vot per correu senzill…”, ha manifestat. Sobre si el 30 de maig sí es podrà anar a votar, ha confiat que així sigui perquè voldrà dir que la situació sanitària és millor. També ha esperat que es dissenyin unes eleccions “sanitàriament més segures”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Els experts demanen l'ajornament a gener 18, 2021 | 12:55
    Els experts demanen l'ajornament gener 18, 2021 | 12:55
    El president del col·legi de metges fa d'opinador frívol, que aporta poca ajuda i crea confusió amb les seves declaracions llunàtiques.
  2. Icona del comentari de: Tal com raja a gener 18, 2021 | 17:42
    Tal com raja gener 18, 2021 | 17:42
    Padrós, fes-t'ho mirar. La raó és bàsicament sanitària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa