Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Padrós alerta sobre la revifada de la Covid: “Tenim una tempesta perfecta”
  • CA

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha advertit aquest dijous sobre la mala evolució de la Covid, que traça un increment de diagnòstics positius en les últimes setmanes que alguns epidemiòlegs identifiquen com una setena onada de casos. Padrós ha alerta que l’evolució de la pandèmia experimenta una “tempesta perfecta” que pot fer congestionar els serveis sanitaris.

“Tenim una tempesta perfecta. I hem de recordar que, en aquest moment, coincidint amb la pandèmia, tenim una crisi de manca de professionals que fa que molts serveis, si no es reorganitzen, no seran viables“, ha avisat el president del Col·legi de Metges en una entrevista a Rac1. Padrós s’ha declarat “preocupat” pel context que envolta la revifada de contagis i ha advertit de les infeccions que afecten a les persones més vulerables en cas d’emmalaltir.

“El que estem veient ara és un augment dels ingressos de gent gran que es descompensa a causa de la Covid-19”, ha indicat Padrós, que ha remarcat que la pandèmia no és aigua passada. “Volem passar pàgina, però la pandèmia no ha passat”, ha assenyalat el dirigent mèdic, que ha acusat a l’Estat de fer entendre que el virus ja no és una amenaça reduint la contribució al fons Covid.

“No tenim professionals”

Per altra banda, Padrós ha defensat que “cal fer alertes sobre la població que no ha rebut tercera dosi de la vacuna”. En aquest sentit, el president del Col·legi de Metges afirma que “hi ha massa població que encara no l’ha rebut”. “Cal insistir-hi”, ha reblat.

Padrós també ha assenyalat l’increment de visites als serveis sanitaris. “Les urgències tenen un nivell de demanda que està per sobre de 2019. Les necessitats professionals no es cobreixen. No tenim professionals”, ha recalcat.

“Demano a tots els grups polítics que deixin de pregonar i de demanar que s’obrin nous serveis sanitaris, perquè no tenim recursos humans”, ha emfatitzat el dirigent mèdic. Padrós les ha titllat de “propostes electoralistes”, que encara posen més pressió al sistema. “Hi ha molts joves que volen fer Medicina i es troben un sistema excessivament rígid”, ha afegit.

Més notícies
Jaume Padrós, president del Col·legi de Metges de Barcelona / CoMB
Padrós alerta d’un col·lapse sanitari imminent: “Hi haurà serveis sense metges”
Notícia: Padrós alerta d’un col·lapse sanitari imminent: “Hi haurà serveis sense metges”
Comparteix
El president del Col·legi de Metges de Barcelona reclama mesures urgents per poder planificar bé els recursos humans en sanitat
Els 100 metges seleccionats per la revista Forbes el 2021 / Europa Press
Aquests són els 100 millors metges d’Espanya, segons Forbes
Notícia: Aquests són els 100 millors metges d’Espanya, segons Forbes
Comparteix
La llista està formada per professionals de 25 especialitats
El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla / Laura Fíguls / ACN
Trilla confirma una “7a onada” de Covid i situa el màxim al juliol
Notícia: Trilla confirma una “7a onada” de Covid i situa el màxim al juliol
Comparteix
L'epidemiòleg de l'hospital Clínic veu "molt probable" que calgui desprogramar activitat assistencial
Un infectat per Covid-19 a l'UCI de l'Hospital Clínic de Barcelona / Jordi Play
Els ingressos per Covid als hospitals de Barcelona es doblen en un mes
Notícia: Els ingressos per Covid als hospitals de Barcelona es doblen en un mes
Comparteix
Les hospitalitzacions pugen de 184 pacients a 352 persones infectades entre maig i juny

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa