Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Desallotjat un cau de delinqüència en uns apartaments ocupats del Poble-Sec
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han entrat aquest matí a primera hora en una finca ocupada del Poble-sec molt conflictiva, on es refugien delinqüents violents segons denuncien els veïns des de fa mesos. Es tracta d’un edifici renovat al carrer de les Hortes número 4, que havia de ser dedicat a pisos turístics però que s’ha convertit en l’escenari de baralles constants i el cau on fan vida els autors de robatoris violents com el que va acabar amb l’amputació d’un dit aquest agost.

Portaveus de la policia catalana han detallat al TOT Barcelona que l’operatiu ha començat a les 7:30h del matí i s’emmarca en el Pla Tremall de localització de reincidents. Té l’objectiu de “neutralitzar el punt delinqüencial” i compta amb ordre judicial arran de l’ocupació de la finca, afegeixen les mateixes fonts.

S’han identificat 22 persones que hi havia a l’interior de l’immoble però no hi ha hagut detencions. Nou dels 22 tenen antecedents delictius i 3 són menors d’edat. No obstant, la propietat ha recuperat l’edifici, que ha quedat buit, tapiat i amb els panys canviats. Segons la policia, el grup que va ocupar la finca fa 5 mesos havia rellogat pisos a terceres persones fent-los pagar fins a 1.500 euros, segons les víctimes. Els Mossos han obert una investigació per presumpta estafa en el relloguer.

Veïns atemorits

Com va explicar el TOT Barcelona, es tracta d’una de les ocupacions més controvertides del centre de la ciutat. Hi fan vida diverses persones que han protagonitzat episodis greus al barri i tenen atemorit el veïnat més proper. “Conec veïns que se’ls ha acabat el contracte i han marxat, perquè és que no es pot viure tranquil”, explicava a aquest diari el gerent d’un bar de la zona, el Pol Mas. “Jo no tinc res en contra de les ocupacions, però és que això no hi té res a veure. Que s’hagi convertit en habitual que hagi de netejar sang al carrer és el que em sembla injust”, raonava el mateix comerciant. 

Els veïns d’aquest estret carrer reporten un degoteig constant de furts, alguns d’inversemblants. Per exemple els que viuen als pisos principals amb balcó s’han trobat que els entren pel balcó després d’escalar la façana. “Em van entrar a casa mentre dormia i em van robar el mòbil. Res més, però em vaig despertar i ja no hi era”, explica en Lucas, un dels residents consultats pel TOT Barcelona aquest agost. També han entrat a robar aquest estiu al bar Lilith & Sons, a la cantonada de les Hortes i Fontrodona. 

Davant d’aquest pic de delictes els darrers mesos, els veïns s’han organitzat a través d’un grup de Whatsapp, on comparteixen els fets que es van trobant i acumulen el material audiovisual que després fan arribar al districte de Sants-Montjuïc i a la policia.

Més notícies
La mà embenada de l'home a qui van tallar tres dits, després de ser atès a l'hospital / Cedida
Un dit amputat per intentar evitar un robatori en ple carrer
Notícia: Un dit amputat per intentar evitar un robatori en ple carrer
Comparteix
Un altre veí també va rebre ganvietades a la cara i al braç | El veïnat apunta a una gran ocupació vinculada a la delinqüència que s'ha instal·lat al barri els últims mesos
Imatge d'arxiu d'una protesta per evitar un desnonament per ocupació / ACN (Blanca Blay)
L’alarmisme sobre l’ocupació de pisos indigna entitats socials de Barcelona
Notícia: L’alarmisme sobre l’ocupació de pisos indigna entitats socials de Barcelona
Comparteix
Mentres les dades sobre l'ocupació els últims mesos no arriben, jutges i activistes aclareixen alguns falsos mites vinculats al fenomen
L'alcaldessa Ada Colau durant la presentació de la Mercè 2020 / MMP
Colau nega un “creixement exponencial” de les ocupacions a Barcelona
Notícia: Colau nega un “creixement exponencial” de les ocupacions a Barcelona
Comparteix
Insinua que Junts per Catalunya s'ha deixat influir pel sector immobiliari per frenar la regulació del lloguer
Imatge d'arxiu de la degana de l'ICAB, Maria Eugènia Gay / Pol Solà (ACN)
El col·legi d’advocacia barceloní proposa canvis legals per agilitzar desnonaments en ocupacions
Notícia: El col·legi d’advocacia barceloní proposa canvis legals per agilitzar desnonaments en ocupacions
Comparteix
L'ICAB reivindica que si els ocupants del pis no poden demostrar que hi estan de manera legal, se'ls ha d'expulsar en un màxim de dos dies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa