Colau nega un “creixement exponencial” de les ocupacions a Barcelona

Insinua que Junts per Catalunya s'ha deixat influir pel sector immobiliari per frenar la regulació del lloguer

És la polèmica al voltant de la inseguretat que ha protagonitzat l’estiu. Les ocupacions, i el suposat augment a tot Catalunya i a Barcelona en particular, han centrat debats i titulars durant setmanes. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha desmentit que les dades mostrin un “creixement exponencial” d’aquestes pràctiques a la capital catalana per aturar la percepció ciutadana que ho situa com un problema greu.

En una entrevista al Bàsics de Betevé, la líder de l’executiu local ha matisat que el que ha augmentat és la “vulnerabilitat” a causa de la crisi social derivada de la pandèmia. Colau, que va arribar a l’alcaldia procedent del moviment social contra els desnonaments, ha recuperat el discurs del 2015 per defensar que “moltes” ocupacions es fan de pisos buits que són propietat del banc i que la minoria són a pisos de petits propietaris.

Amb tot, ha precisat que s’ha de detallar de quin tipus d’ocupació es tracta. L’alcaldessa ha fet referència als casos en què s’han donat ocupacions per convertir immobles en caus de lladres on guarden el botí i on preparen els robatoris. D’aquesta mena d’ocupacions ha diferenciat les que fan famílies vulnerables. En aquesta línia ha qualificat de “lògic” que s’apliqués de nou la moratòria que impedeix els desnonaments en el context de pandèmia.

Respecte de l’impacte de la Covid-19 en el turisme, Colau ha admès que les conseqüències estan deixant en estat crític el sector. En tot cas, ha apostat per trobar un “equilibri” en què es doni una recuperació de visitants i, alhora, es mantingui la sensació de pertanyença dels barcelonins a zones de la ciutat com ara les Rambles o el Park Güell. “Som conscients que la falta de turisme implica un cop econòmic”, ha remarcat, però ha precisat que dependre d’aquest sector fa que la ciutat sigui “fràgil”.

Colau ha comentat que intueix pressions a Junts per Catalunya (JxC) per la Llei de regulació de lloguers. El partit ha presentat esmenes al text que, entre d’altres, havia consensuat ell mateix, abans que la norma es discuteixi al Parlament aquesta setmana. L’alcaldessa ha recordat que JxC és hereva de l’antiga Convergència Democràtica, i així “ja s’entén”. Però ha esperat que la formació “rectifiqui” per la importància que, ha dit, té aquesta norma per frenar els lloguers “abusius”.

Més informació

Comentaris

    Serafi Bandarra i Grataconys 08/09/2020 1:06 pm
    Aquesta no moura un sol dit,el okupas forman part dels seus votants

Nou comentari