Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dos arrestats per intentar ocupar un pis i negar-se a obrir la porta a la policia
  • CA

Set intents d’ocupació. Són els que ha patit el número 4 del carrer de l’Epir, al barri del Besòs i el Maresme (Sant Martí), en les últimes setmanes. Aquest matí ha estat el vuitè intent, que ha estat frustrat pels Mossos d’Esquadra en col·laboració amb els veïns. Jenny Rodríguez, membre de la plataforma veïnal Por un barri digno, relata que a les 9 hores tres persones han accedit al cinquè aprofitant que els residents són fora.

L’avís veïnal a través de WhatsApp i Facebook ha atret unes quantes persones que buscaven fer pressió per evitar l’ocupació. “Estem cansats perquè ens tenen abandonats”, es queixa Rodríguez en conversa amb el TOT Barcelona. Amb tot, destaca que la policia està “responent”, com exemplifica l’actuació d’avui. Segons el relat dels veïns, la policia catalana ha hagut de fer servir un ariet per tombar la porta i ha acabat detenint dos dels ocupants, que anaven amb un gos. El tercer ha aconseguit fugir dels agents i no ha estat arrestat, segons els veïns.

Fonts dels Mossos confirmen que cap a les 10.30 hores han rebut l’avís d’intent d’ocupació. Una vegada allà, i després de sol·licitar als intrusos que sortissin de l’immoble, han fet sortir a dos d’ells i els han detingut acusats de delictes de resistència i desobediència a l’autoritat, segons les mateixes fonts. En aquest sentit, Rodríguez posa en valor l’actuació dels agents. “Han intervingut molt bé”, remarca.

Respecte de la situació al barri, Rodríguez lamenta també els botellons. “Cada nit es posen amb els altaveus i sempre avisem la policia, però ens diuen que no tenen efectius suficients”, es queixa. Quant a la possibilitat de crear una patrulla veïnal per evitar ocupacions, com s’està donant en altres localitats catalanes, Rodríguez ho descarta perquè la policia està responent “molt bé”.

Més notícies
Bloc del carrer Olzinelles on ha tingut lloc el desallotjament d'una família amb nens / Google Street View
Una família amb nens, al carrer per haver comprat la clau d’un pis a punt de desallotjar
Notícia: Una família amb nens, al carrer per haver comprat la clau d’un pis a punt de desallotjar
Comparteix
Estaven empadronats encara a l'Hospitalet i no han tingut dret a un reallotjament d'emergència
La tauleta de nit i el llit on dorm el Mario, en un aparcament de la Sagrera / D.C.
Famílies dormint en un aparcament després de ser desallotjades per Desokupa
Notícia: Famílies dormint en un aparcament després de ser desallotjades per Desokupa
Comparteix
El desallotjament extrajudicial deixa al carrer famílies amb menors d'edat a càrrec

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa