Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
5.500 persones desallotjades en una setmana per fer ‘botellons’ al carrer
  • CA

Barcelona ha desallotjat 5.500 persones de l’espai públic per fer botellons i ha tramitat 200 denúncies en l’última setmana. “Sembla mentida que la gent no tingui consciencia del perill que comporten aquestes actuacions, perquè és un factor de contagi absolutament comprovat“, ha denunciat el tinent l’alcalde de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle. Batlle també ha fet una crida a la “responsabilitat” i el “civisme” després d’haver registrat més de 8.600 avisos a persones sense mascareta i 100 denúncies.

Els serveis jurídics de l’Ajuntament de Barcelona van anunciar a finals de juliol que estaven estudiant si cal revisar l’import de les multes que es posen pel consum d’alcohol a la via pública per adaptar-les a les que s’imposaran amb el decret de la Generalitat. La mesura del Govern està pensada per als municipis que no tenen la seva pròpia ordenança –Barcelona sí que en tenia–, però ara pot generar una distorsió, ja que les sancions anunciades per la Generalitat van dels 3.000 als 15.000 euros i les de Barcelona, fixades fa anys per l’ordenança de civisme, són d’entre 100 i 600 euros.

El cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, va explicar fa uns dies que la policia barcelonina s’està trobant botellons de fins a un centenar de persones les nits d’aquest estiu, malgrat les restriccions per frenar el rebrot de Covid-19. Les platges són les àrees de la ciutat on es troben els grups més grans, però en altres zones també se n’han trobat de 25 i 50 persones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa