Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona estudia si ha d’apujar les multes pel ‘botellón’ per adaptar-les a les del Govern
  • CA

Els serveis jurídics de l’Ajuntament de Barcelona estan estudiant si cal revisar l’import de les multes que es posen pel consum d’alcohol a la via pública, el que es coneix popularment com a botellón, per adaptar-les a les que s’imposaran amb el decret de la Generalitat anunciat ahir dins de les mesures contra la propagació de la Covid-19.

La mesura del Govern està pensada per als municipis que no tenen la seva pròpia ordenança –Barcelona sí que en tenia–, però ara pot generar una distorsió, ja que les sancions anunciades per la Generalitat van dels 3.000 als 15.000 euros i les de Barcelona, fixades fa anys per l’ordenança de civisme, són d’entre 100 i 600 euros. “De moment, el que ha de fer l’Ajuntament és aplicar la seva ordenança, i ja veurem si cal fer algun retoc, ja que tenim la potestat de modificar l’ordenança, però ho han d’estudiar els serveis jurídics”, ha remaracat.

Ho han anunciat avui el cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, i el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, en la roda de premsa posterior a la reunió de la Junta Local de Seguretat. Segons han destacat, Barcelona ja va començar a posar multes per beure alcohol al carrer l’1 de juliol, amb l’arrencada del pla d’estiu, i ja se n’han posat 1.135. Tot i així, aquesta nit, la primera després de l’anunci de la Generalitat, s’han intensificat les patrulles, conjuntes de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, i s’han denunciat 48 persones per botellón i 19 per no portar la mascareta. A més a més, s’han desallotjat 750 persones de platges, places –sobretot de Gràcia i Ciutat Vella, el castell de Torre Baró i els búnquers del Carmel.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Serafi Bandarra i Grataconys a juliol 30, 2020 | 08:06
    Serafi Bandarra i Grataconys juliol 30, 2020 | 08:06
    ¿Pero de veritat aquestes multes es cobren? si no es axis val mes no fer res

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa