Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
40 dies d’obres al carrer Gran de Sant Andreu
  • CA

Més obres a Barcelona. Aquest cop, al cor de Sant Andreu. A partir del 19 d’abril, començarà una nova fase que preveu canvis en la circulació en la cruïlla de Gran de Sant Andreu amb Joan Torras. Els treballs s’allargaran fins, almenys, el 30 de maig, segons el calendari del consistori. Aquestes accions tenen previst arranjar la primera part de la cruïlla, que ocupa l’espai de Gran de Sant Andreu amb Joan Torras. Les afectacions al trànsit comptaran amb l’alternativa del carrer Lanzarote i Guardiola i Feliu, per tornar a sortir a la part de carrer Gran que no està en obres. De cara a l’estiu, començarà una nova fase d’obres.

El projecte de reurbanització del carrer Gran de Sant Andreu segueix el model de pacificació de les superilles, “amb l’objectiu de guanyar espai públic per al veïnat i el comerç del barri, millorar l’accessibilitat, reduir la circulació de vehicles de motor, la contaminació i el soroll i afavorir una mobilitat més sostenible”, explica l’Ajuntament.

“Els treballs que ara s’estan desenvolupant formen part de la fase 2, que inclou tot el vial entre els carrers de Joan Torras i Campeny“, indica l’Ajuntament. “Aquesta part de la reurbanització s’ha resolt per tal de generar les mínimes incidències possibles amb el veïnat, que veuran modificats alguns dels accessos als habitatges i els comerços”, ha afegit.

L’obra té un pressupost de 4,15 milions d’euros i transformarà la via actual en un carrer de plataforma única amb preferència per a vianants i bicicletes. Al centenar d’arbres que ja es troben en aquest tram s’hi sumaran una vintena més i uns 500 metres quadrats d’arbustos, i també s’actualitzaran la pavimentació, els serveis i telecomunicacions i el drenatge de la zona. A més, s’hi instal·laran una trentena de bancs i una vintena de cadires per generar zones d’estada i descans. La reforma també inclou petits trams dels carrers adjacents i, quan es completi, suposarà una transformació completa d’1,3 quilòmetres d’espai públic dedicat a la vida de barri.

Més notícies
Reforma de la plaça del Doctor Letamendi, a l'Eixample / Ajuntament de Barcelona
Així serà la nova plaça del Doctor Letamendi
Notícia: Així serà la nova plaça del Doctor Letamendi
Comparteix
Les obres s'iniciaran el febrer de 2023 i acabaran el juny, amb una àrea més verda i "amable" amb els vianants i infants
Una imatge d'arxiu de la masia Can Raventós / Jordi Play
La pressió immobiliària a Sarrià assetja una masia senyorial del segle XIX
Notícia: La pressió immobiliària a Sarrià assetja una masia senyorial del segle XIX
Comparteix
El veïnat lluita per frenar la construcció de pisos de luxe a Can Raventós. Reclama la municipalització de la finca i la preservació del seu jardí com a zona verda del barri
El Cargol, un dels accessos més problemàtics del parc RÀDIO HOSTAFRANCS
L’Ajuntament tapiarà el conflictiu ‘Cargol’ del parc de l’Espanya Industrial
Notícia: L’Ajuntament tapiarà el conflictiu ‘Cargol’ del parc de l’Espanya Industrial
Comparteix
La transformació en un espai municipal salta a un altre mandat i demana un pressupost extra
Entrada al túnel de les Glòries, obert dissabte 6 de novembre de 2021 en sentit Besòs / ACN
Tallada la circulació al túnel de les Glòries en sentit Besòs
Notícia: Tallada la circulació al túnel de les Glòries en sentit Besòs
Comparteix
Hi ha hagut un accident de trànsit i la Guàrdia Urbana fa desviaments

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa