Més verd a l’Eixample. L’Ajuntament de Barcelona continua apostant per fer més “amable” la ciutat, com anomenen a l’urbanisme que vetlla per un augment de la vegetació i de carrers més transitables per als ciutadans, en contraposició d’un model basat en l’asfalt i vies de circulació ràpides per als vehicles privats. D’aquí a un any tocarà el torn a la plaça del Doctor Letamendi, que viurà una profunda transformació amb un espai de joc infantil millorat, com a novetat principal.

L’àrea renovada per als infants preveu unificar i reformar integralment els dos espais de joc habituals, però preservant un espai central de pas per als desplaçaments a peu. “A més, es contempla la incorporació de mobiliari als accessos de la plaça”, destaca l’Ajuntament, a través d’un comunicat de premsa. També s’incorporarà senyalització adequada per desviar el recorregut de les bicicletes i dels patinets, de manera que circulin pel carril que actualment passa pel lateral de la plaça i no la travessin pel mig. I es reforçarà la senyalització indicant l’obligació de portar els gossos lligats. Aquestes obres tenen un cost de 250.000 euros i la previsió és que s’iniciïn al febrer 2023 i acabin al juny del mateix any.

Nous “ecoxamfrans”

L’Ajuntament també treballa per l’impuls dels “ecoxamfrans”, “dissenyats amb urbanisme tàctic, per recuperar per a les persones els espais que ara ocupen els vehicles”, explica el consistori. En aquest sentit, s’actuarà a les següents cruïlles:

 • Cruïlla Aragó – Viladomat: Muntanya – Besòs
 • Cruïlla Aragó – Entença: Muntanya – Llobregat
 • Cruïlla Aragó – Comte d’Urgell: Mar-Llobregat

Actualment, però, el procés es troba en fase embrionària. “Els tècnics municipals treballen en la redacció de l’avantprojecte d’aquesta actuació, dotada de 300.000 € i que permetrà reubicar els contenidors, la càrrega i descàrrega i instal·lar mobiliari de fusta, bancs i jardineres”, diu l’Ajuntament. Està previst que les obres s’iniciïn el febrer del 2023, com en el cas de la reforma de la plaça del Doctor Letamendi.

El projecte contempla també pacificar els entorns de l’escola Els Llorers i de l’EBM l’Arbret. Es restringirà l’accés de vehicles, creant un espai d’estada on s’ubicarà diferent mobiliari com bancs, elements de joc i un aparcament de bicis. Per protegir aquest espai, es crearà una zona enjardinada fronterera amb el carrer de València. El pressupost assignat és de 120.000 euros. Igualment, es farà el mateix amb el tram des de la Gran Via de les Corts Catalanes fins a l’avinguda de Roma, on hi ha diversos centres educatius. Per això s’hi ha destinat una inversió de 270.000 euros, però encara queda pendent tancar el calendari d’execució.

Més notícies
Futurs veïns de l'edifici col·loquen una pedra a l'edifici de cohabitatge que es comença a construir a la Martina del Prat Vermell / ACN (Sílvia Jardí)

Barcelona treu a concurs tres solars per construir 200 pisos assequibles

Notícia: Barcelona treu a concurs tres solars per construir 200 pisos assequibles
Comparteix
La convocatòria està oberta a entitats sense lucre per fer pisos de lloguer social i de cohabitatge
Notícia: Barcelona treu a concurs tres solars per construir 200 pisos assequibles - Mobile
Un somrient David Iglesias, propietari del bar 'El Champanillo', assenyala el rètol al seu local a la plaça Doctor Letamendi / ACN

El bar de tapes de Barcelona que s’enfronta a l’imperi Champagne

Notícia: El bar de tapes de Barcelona que s’enfronta a l’imperi Champagne
Comparteix
La justícia europea decidirà aquest dijous si el 'Champanillo' pot continuar fent servir el nom
Notícia: El bar de tapes de Barcelona que s’enfronta a l’imperi Champagne - Mobile
L'edifici Balet i Blay va ser un important estudi de cinema als anys 40 / OH

ERC pressiona Colau perquè compleixi la compra pactada d’edificis singulars

Notícia: ERC pressiona Colau perquè compleixi la compra pactada d’edificis singulars
Comparteix
L'editorial Gili, la Casa Tosquella o el centre comercial Vila Olímpica, possibles adquisicions amb els 30 milions d'euros pactats
Notícia: ERC pressiona Colau perquè compleixi la compra pactada d’edificis singulars - Mobile
Trams d'alguns carrers de l'Eixample tindran aquest aspecte el 2023 / Ajuntament de Barcelona

Suspensió preventiva de llicències als carrers de la futura superilla de l’Eixample

Notícia: Suspensió preventiva de llicències als carrers de la futura superilla de l’Eixample
Comparteix
El govern vol evitar que hi hagi canvis en els usos mentre es redacta el pla dels primers eixos verds i places
Notícia: Suspensió preventiva de llicències als carrers de la futura superilla de l’Eixample - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Toni Bcn Eixample a abril 11, 2022 | 14:46
  Toni Bcn Eixample abril 11, 2022 | 14:46
  Aquestes frikades només portaran maldecaps a molta gent....segur que a tots us agrada poder aturar-vos prop casa vostra per descarregar o carregar maletes, recollir o portar gent gran amb crosses, caminador o cadira de rodes, insisteixo, el més a prop possible, doncs sembla que aquests.col·lectius no existeixen a l Eixample, proveu de.fer-ho i el sidral pot.ser d' escàndol...fan una ciutat només per gent jove, sembla que la resta.som invisibles ,gràcies Kolau..
 2. Icona del comentari de: fat boy a abril 11, 2022 | 16:18
  fat boy abril 11, 2022 | 16:18
  Explica Josep Pla que el dr Letamendi el primer dia de classe d'anatomia deia als alumnes que el primer que havien de fer era vencer la natural repugnancia i desenvolupar l'ull clinic, aixi que agafava el cadaver i introduia un dit pel cul i despres se'l xuclava. Llavors convidava a que cada alumne fes el mateix. Molt be, deia despres, veig que han vençut la natural repugnancia pero encara els falta per desenvolupar l'ull clinic perque jo he posat l'index al cul pero m'he xuclat el dit del mig. Aixo mateix es el que fa la Colau amb els barcelonins.

Nou comentari

Comparteix