Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona treu a concurs tres solars per construir 200 pisos assequibles
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha tret a concurs tres solars per construir 200 pisos assequibles i ampliar el parc públic d’habitatge a la ciutat. La convocatòria, oberta a entitats sense ànim de lucre per fer pisos de lloguer social i promocions de cohabitatge, forma part del conveni signat entre l’Ajuntament i les entitats socials més representatives de Barcelona per delegar la construcció i la gestió d’habitatge assequible.

El conveni, signat a finals del 2020, preveu construir o rehabilitar uns 1.000 habitatges, dels quals el 60% seran de lloguer i seran gestionats per fundacions d’habitatge social i el 40% es destinarà a projecte d’habitatge cooperatiu o cohabitatge. Fins ara s’han adjudicat 11 promocions amb 364 pisos, a les quals s’hi han d’afegir les tres noves, que aportaran 203 pisos més. En total, s’hauran impulsat 14 promocions per construir 567 pisos, amb l’inici de les primeres obres previst durant l’any que ve.

Solars repartits

El nou concurs inclou un solar al passeig Torras i Bages, als entorns de les Casernes de Sant Andreu, per fer-hi 80 pisos a càrrec d’una cooperativa d’habitatge; un terreny a la cruïlla del carrer Mont-ral amb Doctor Letamendi, al barri d’Horta, per a una promoció de 38 habitatges destinada a una fundació; i un solar al carrer Bolívia, al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou, on està previst construir 85 pisos de lloguer.

Actualment, Barcelona té 2.300 pisos públics en fase d’obres o a punt d’iniciar-se i en els últims sis anys ha comprat un miler d’habitatges per incorporar-los a la borsa municipal, però l’Ajuntament fa temps que busca ampliar el ventall d’estratègies per construir habitatge públic de manera més àgil. Amb aquestes promocions delegades a entitats sense ànim de lucre els processos de redacció i adjudicació de les obres són més curts que si fossin concursos públics i, per tant, s’aconsegueix escurçar els terminis per construir els nous edificis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa