Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament tapiarà el conflictiu ‘Cargol’ del parc de l’Espanya Industrial

Tenia els dies comptats després que l’Ajuntament i els veïns mostressin el seu acord per eliminar el conflictiu ‘Cargol’ del parc de l’Espanya Industrial, un dels accessos al parc que s’ha convertit en un focus d’incivisme, amb persones que s’instal·len al vespre amb altaveus i música, altres que l’utilitzen com a urinari… 

De fet, fa un parell de mesos el consistori exposava davant de veïns i entitats la  proposta municipal de deixar aquest accés exclusivament per a ús dels serveis municipals que s’han d’encarregar de la neteja i el manteniment del parc. També va especificar que per compensar el tancament d’aquest accés la proposta preveu construir “un pont passarel·la des del carrer de Premià”.

El Cargol, tancat però no reformat

I finalment, el Cargol desapareixerà. Així ho explica Ràdio Hostafrancs, que detalla les prioritats que ha definit el Districte de Sants-Montjuïc a partir de les propostes i el debat amb les entitats i col·lectius. La reforma del parc inclourà en una primera fase l’ampliació de la zona de jocs infantils (620 m2), el trasllat de l’àrea d’esbarjo per a gossos a un espai més gran (600 m2), la millora de les zones verdes (1.100 m2), l’ampliació de pistes esportives, la instal·lació d’un nou espai de cal·listènia, la millora de la il·luminació i tancament de l’helicoide, tapiant-lo per evitar els usos incívics. El Districte preveu començar les obres de la primera fase abans que s’acabi aquest any o a començament de 2023.

Ajuntamenet de Barcelona

Ara bé, la transformació del Cargol en equipament municipal haurà d’esperar: “Requerirà un altre pressupost en un altre mandat”.En una segona fase caldrà un pressupost molt superior -més de 4 milions d’euros- per abordar la naturalització del llac, la gran assignatura pendent del parc de l’Espanya Industrial, i per reconvertir l’helicoide en un futur equipament. 

A més, es mantindrà el frontó que es practica sobre una de les parets laterals de de la Casa del Mig, però també s’habilitarà aquesta zona per poder acollir esporàdicament activitats culturals com projeccions a l’aire lliure.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a abril 11, 2022 | 07:07
    Ricard abril 11, 2022 | 07:07
    Els bons equipaments mereixen bons ciutadans, que Barcelona no té.

Nou comentari

Comparteix