Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nova xarxa pediàtrica en tres hospitals de Barcelona
  • CA

HM Hospitales ha iniciat la creació d’una xarxa pediàtrica a Barcelona que permetrà oferir una atenció global i integral del pacient infantil. Aquest projecte, que forma part de l’estratègia del grup per proporcionar una assistència d’alta especialització, té com a pedres angulars els hospitals HM Nens, a l’Eixample, i HM Sant Jordi, a Sant Andreu. La unificació dels seus circuits i protocols d’actuació garantiran la continuïtat assistencial, especialment rellevant en els casos més complexos.

Des de fa uns mesos, HM Nens i HM Sant Jordi han començat a treballar coordinadament en les diferents àrees de pediatria que, fins ara, oferia al centre de Sant Andreu amb l’objectiu de complementar capacitats i serveis. S’han començat a establir sinergies en els àmbits d’atenció al pacient i tecnològic que contribuiran a fer diagnòstics més precisos i desenvolupar tractaments més complexos.

En aquest sentit, el doctor Josep Maria Payà, director mèdic d’HM Sant Jordi, es mostra satisfet per “poder potenciar els serveis de pediatria i beneficiar d’aquesta manera la població”. “El fet de pertànyer al mateix grup que HM Nens farà que el flux de pacients sigui més fluid i còmode i, per tant, guanyarem rapidesa a l’hora de fer proves diagnòstiques i concisió en els resultats gràcies a l’avançada tecnologia dels equipaments d’HM Hospitales”, afegeix.

Les urgències pediàtriques són un dels serveis en què el treball de la xarxa pediàtrica d’HM Hospitales ja ha començat a donar resultats, amb un increment del 10% en l’activitat i que s’espera que augmenti durant els propers mesos.

La xarxa pediàtrica d’HM Hospitales a Barcelona estarà liderada per HM Nens, el primer hospital monogràfic que s’ha integrat en el grup. El centre de l’Eixample, amb més de 130 anys d’experiència en la cura de la salut dels nens, esdevindrà centre de referència en aportar el seu coneixement en l’especialitat de pediatria. El doctor Javier Massaguer, director mèdic d’HM Nens, explica que “el fet que els professionals tinguin suport en analitzar els casos conjuntament i intercanviant informació contribuirà a oferir una atenció personalitzada i un diagnòstic més precís, que comportarà una qualitat assistencial d’alt nivell”.

Nova àrea maternoinfantil l’any que ve

La implantació i desenvolupament de la xarxa pediàtrica d’HM Hospitales constarà de tres fases i culminarà l’any que ve quan s’inauguri el nou Hospital
HM Sant Jordi
, un hospital general que comptarà amb una àrea específica maternoinfantil i una unitat de nounats. Aquest nou espai, a més de la coordinació dels equips professionals d’HM Nens, farà que el complex funcional d’atenció maternoinfantil integral sigui un fet a través dels dos centres.

Aquesta xarxa pediàtrica es completa amb el Centre Mèdic Sant Andreu, situat a Sant Andreu de la Barca i que properament passarà a anomenar-se Policlínic HM Sant Andreu. L’activitat assistencial de pediatria d’aquest centre quedarà interconnectada amb la d’HM Nens i HM Sant Jordi gràcies al fet que, recentment, s’ha integrat en l’estructura d’HM Hospitales.

Integració d’HM Delfos

El director territorial d’HM Hospitales a Catalunya, el doctor Joan Sala, explica que “la planificació d’aquest projecte també inclou la integració a la xarxa pediàtrica d’HM Delfos, ja que l’avançada tecnologia de què disposem pot ajudar molt en el diagnòstic i tractament de les patologies infantils. És el cas de l’escàner vertical EOS®, que donada la seva baixa emissió de radiació, resulta molt apropiat per a casos complexos que requereixen diverses imatges corporals de manera periòdica en poc temps. És més ràpid, no invasiu i no té cap contraindicació”.

L’escàner vertical EOS® emet un 85% menys de radiació i és capaç d’obtenir una imatge en menys de 15 segons, a més de disposar d’una cabina molt més àmplia que la d’un TAC normal, resultant més còmode.

D’altra banda, l’innovador bloc quirúrgic disponible a HM Delfos i l’UCI, que començarà a remodelar-se durant les properes setmanes i que inclourà un box especialment preparat pel pacient pediàtric que ho requereixi després de sotmetre’s a una intervenció quirúrgica, proporcionarà a la xarxa pediàtrica més capacitat per tractar casos d’alta complexitat assistencial.

Més notícies
Iago, el nen de 4 anys operat a l'Hospital HM Nens per corregir una malformació de la mà / HM Hospitales
Una operació a Barcelona salva d’una malformació en una mà un nen de 4 anys
Notícia: Una operació a Barcelona salva d’una malformació en una mà un nen de 4 anys
Comparteix
La intervenció s'ha fet a l'Hospital HM Nens, amb una tècnica finlandesa que consisteix a trasplantar una articulació del peu perquè un braç sense radi pugui tenir mobilitat i créixer
L’Hospital HM Delfos estrena un escàner poc invasiu per a nens que necessiten radiografies sovint
Notícia: L’Hospital HM Delfos estrena un escàner poc invasiu per a nens que necessiten radiografies sovint
Comparteix
El centre del grup HM Hospitales a Barcelona és el primer de l'estat espanyol que fa servir l'escàner vertical EOS®

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa