VÍDEO | El ‘narcobúnquer’ de Barcelona que venia droga 24h / 365 dies

Els Mossos d’Esquadra han descobert i desmantellat un ‘narcobúnquer’ a Sants-Monjuïc: un pis on es venia droga les 24h del dia i que estava totalment blindat contra la policia amb una triple porta de ferro. No hi vivia ningú i només s’usava per al tràfic d’estupefaents. Comptava, a més, amb un sofisticat sistema per desfer-se de substàncies, diners i estris en cas d’assalt policial.

En la intervenció, realitzada el dia 23 de novembre al matí, es van decomissar 205 embolcalls de cocaïna, valorats en 6.900 euros en el mercat negre i amagats al sifó d’una canonada de la cuina. Una persona que hi havia a l’interior va ser detinguda i ja ha ingressat a presó. També es va localitzar una plantació de marihuana amb 271 plantes en un altre pis del mateix edifici, que es va detectar perquè tenia punxada l’electricitat. Els veïns de la finca patien inseguretat i molèsties per l’activitat continuada al búnquer els 365 dies de l’any.

“Un autèntic búnquer”

“El pis estava dissenyat com a un autèntic búnquer construït de ferro massís blindat amb l’objectiu d’evitar qualsevol intrusió i dificultar qualsevol acció policial”, ha explicat la policia catalana aquest dissabte en un comunicat. “L’entrada principal era una triple porta de ferro reforçada i ancorada pels laterals a les parets, mentre que la porta exterior havien instal·lat un espiell que els servia per donar la droga i recollir els diners al compradors, sense necessitat d’obrir les portes”, expliquen.

Finestres i balcons tenien “un doble sistema de reixes fixes i reforçades”, amb “ferros encreuats a mode de gàbia”. A més les portes interiors també eren de ferro i tenien passadors de grans dimensions i s’havia previst una ruta per escapar a través de les canonades. En cas d’un tall de subministrament, tenien també un dipòsit de 25 litres d’aigua.

Els Mossos d’Esquadra van iniciar la investigació d’aquest espai el passat juliol, “davant les sospites que existien possibles punts de venda de substàncies estupefaents a la zona”. Les grans mesures de seguretat del pis van fer que l’actuació comptés amb agents de diverses unitats del cos policial: GEI, Unitat Canina, Unitat de Subsòl i ARRO.

Nou comentari

Més notícies
Els joves feien servir receptes falses per comprar ansiolítics / ACN

Tres joves falsificaven receptes per revendre tranquil·litzants a Nou Barris

Els farmacèutics del districte havien detectat un augment de prescripcions falses
Imatge d'arxiu dels Mossos fent entrar un detingut al cotxe policial / Mossos d'Esquadra

Cinc narcotraficants retenen una noia en un pis de Barcelona

L'avís d'una amiga a la policia els va espantar i van ser detinguts poc després

VÍDEO | Deu detinguts a la batuda contra el tràfic de marihuana a Barcelona

Factures elèctriques desorbitades delaten un entramat criminal de producció i distribució de droga
Imatge d'arxiu d'un servei d'emergències de nit / Pikrepo

L’ocàs d’un traficant desesperat que abans de la pandèmia es feia d’or a clubs nocturns

Un venedor de tota mena de drogues i els seus socis han estat detinguts en una operació que va quedar frenada per l'esclat de la Covid-19
Pistola i droga trobades al pis d'una banda de Nou Barris / Guàrdia Civil

Cop policial a una banda que havia disparat el tràfic de cocaïna a Nou Barris

La Guàrdia Urbana i la Guàrdia Civil han detingut 5 persones vinculades a un grup que venia drogues fins i tot durant el confinament
Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra / CME

Droga, trets i dos altaveus robats: dos detinguts en un enfrontament al Carmel

El suposat comprador havia robat a un establiment proper i el suposat venedor l'havia, presumptament, disparat amb una arma d'aire comprimit