Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’ocàs d’un traficant desesperat que abans de la pandèmia es feia d’or a clubs nocturns
  • CA

Hi ha un traficant de drogues a Barcelona que pot estar convençut que la pandèmia li ha destrossat el negoci i l’ha desviat del camí fins a ser enxampat pels Mossos d’Esquadra. Res més lluny de la realitat, l’esclat de la crisi del coronavirus el que va fer va ser, precisament, donar-li uns mesos més de llibertat. Fonts policials expliquen que la investigació que tenien en marxa sobre aquest individu, un altre traficant i dos socis més s’hauria tancat previsiblement durant la primavera si la Covid-19 no hagués irromput capgirant la situació. L’objectiu era enxampar un petit grup de delinqüents ben avinguts que se les van empescar per vendre tota mena de drogues a dos locals d’oci nocturn de l’Eixample. Finalment, però, la policia catalana els ha acabat arrestant al novembre.

De tots quatre, hi havia un d’ells que dominava el funcionament del negoci per damunt dels altres, apunten els Mossos. De fet, era ell qui aconseguia els estupefaents que després es vendrien als dos establiments. Era el líder. Per ell, no tenir cap feina coneguda ni ingrés oficial no era cap mena d’impediment per ostentar a les xarxes socials. Portava un ritme de vida alt. Vestia roba de luxe. I els investigadors, al contrari que ell, van donar importància a aquests detalls.

El negoci de la droga als clubs de l’Eixample l’havia ajudat a fer-se una petita fortuna que gastava ràpidament. Per això, quan el confinament i les restriccions van trabalsar la seva principal font d’ingressos, l’home es va veure desesperat. Dos dels seus còmplices, els dos promotors dels bars on distribuia, li eren inútils en el nou panorama. I tampoc no esperaria a teixir un nou sistema de venda de drogues amb el seu company. Tenia pressa. Així, es va reinventar i va començar a fer-ho tot pel seu compte. Aconseguia la droga i la distribuia a les cases dels seus clients. Es va convertir en un camell a domicili.

La policia, que va obrir la investigació l’octubre del 2019, va mantenir la vigilància sobre el principal sospitós de la trama fins que va decidir passar a l’acció. Així, fa pocs dies, en mig d’un servei a domicili, el van acabar enxampant amb un carregament de pastilles per a la disfunció erèctil, cocaïna, metanfetamines i diners en efectiu. Després d’això, es va fer una entrada al seu domicili i hi van trobar les mateixes drogues en grans quantitats, a més de substàncies per tallar els estupefaents i fer-los menys purs. A més, es va decidir ampliar el dispositiu i detenir finalment, també, l’altre traficant i els dos promotors que facilitaven la venda de drogues i aconseguien serveis de prostitució als clients dels clubs.

Després de passar a disposició judicial, tots quatre han quedat en llibertat amb càrrecs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa