Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tres joves falsificaven receptes per revendre tranquil·litzants a Nou Barris

Els Mossos van detenir aquest dimarts tres joves per falsificar receptes mèdiques per aconseguir ansiolítics a farmàcies per després revendre’ls en el mercat negre. Dos dels detinguts eren menors d’edat i un major de 20 anys, de nacionalitats equatoriana, romanesa i boliviana. Aquest tipus de medicaments multipliquen considerablement el seu valor en el mercat negre per utilitzar-los barrejats amb droga o begudes gasoses. Durant les darreres setmanes, i gràcies a la interlocució entre la comissaria de Nou Barris i els farmacèutics, es va tenir coneixement d’un augment de receptes falsificades en diferents farmàcies de la zona.

Arran d’això, es va establir un dispositiu durant diversos dies per localitzar i detenir els presumptes autors.El passat dimarts a la tarda, el treballador d’una farmàcia va alertar els Mossos d’un comportament sospitós d’un jove que acabava de comprar una capsa d’ansiolítics. Els agents van fer una recerca pel barri i, gràcies a l’acurada descripció que havia fet el treballador, van localitzar el jove i a dos més, mentre s’intercanviaven un paper i una capsa.

Receptes entre llibres escolars

Un cop identificats, els policies van fer un escorcoll on van comissar divuit receptes presumptament falsificades que es trobaven entre llibres escolars i dues capses d’ansiolítics. Cadascun d’ells tenia rols diferenciats, mentre un guardava les receptes, l’altre feia tasques de vigilància i el darrer entrava als establiments per adquirir els medicaments. Els agents van comprovar que qui signava les receptes no constava com a col·legiat amb el número que hi apareixia o que no treballava al centre mèdic des d’on les emetia.

Els Mossos aconsellen als farmacèutics que sospitin de totes les receptes no electròniques i, abans de facilitar qualsevol medicament, preguntin al comprador les dades personals, per contrastar-les, ja que la majoria de vegades van a nom d’altres persones. Els detinguts menors van quedar en llibertat a instàncies de la fiscalia de menors i el major d’edat va passar a disposició judicial, i posteriorment va ser posat en llibertat amb càrrecs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa