Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cop policial a una banda que havia disparat el tràfic de cocaïna a Nou Barris
  • CA

L’augment de la distribució de cocaïna a Nou Barris tenia els agents de la Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana amb la mosca darrere l’orella. Tant és així que es va obrir una investigació a fons sobre el tema i es va reforçar la vigilància al lloc que presumptament feia de centre d’operacions del tràfic de drogues a la zona. Les sospites es van acabar confirmant i, finalment, les dues policies han acabat detenint 5 persones i investigant-ne una més per haver muntat un cau de venda de tota mena d’estupefaents al districte noubarrienc. Se l’ha anomenat operació Juke. Segons ha informat el ministeri de l’Interior, al pis s’han trobat 5 quilos de cocaïna de gran puresa, 100 pastilles d’èxtasi, 400 grams de marihuana processada i 100 dosis de metanfetamines preparades per vendre’s. També es van trobar armes de fogueig i una pistola 9 mil·límetres amb 46 cartutxos de bales.

El líder de la colla era un dominicà que treballava amb espanyols i paraguaians per fer arribar la droga arreu. De fet, havien alçat el seu petit imperi del narcotràfic a la zona nord de la ciutat. Durant el confinament de la primavera, es van convertir en un dels punts on se seguia anant a aconseguir drogues malgrat les restriccions. Els consumidors se la jugaven i els traficants feien caixa, davant la reducció de la competència.

Ràpidament, els serveis d’intel·ligència policials van advertir que era possible l’existència d’una estructura delinqüencial que estigués influïnt en l’increment del tràfic a Nou Barris. Van localitzar l’espai, a un bloc de pisos, i van destinar-hi vigilància. A partir d’això i d’altres tasques d’investigació, la policia va resoldre que hi havia una jerarquia clara i un funcionament com a organització criminal que implicava, també, camells que feien arribar la droga als clients.

Per rematar l’operació, la Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana van detenir ahir a la tarda dos individus que transportaven 23 grams de cocaïna preparats per vendre en petites dosis i que guardaven 43.000 euros en efectiu a un amagatall del seu cotxe, un racó que només s’obria prement el botó d’un dispositiu. Després, es va accedir al pis, on es van registrar totes les drogues i armes que els investigadors sospitava que hi podia haver.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa