Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un mosso admet mala visibilitat al disparar a una manifestant pro Hasel
  • CA

Un dels mossos d’esquadra investigats pel tret d’una bala de foam amb què una manifestant va resultat mutilada d’un ull ha admès que es va disparar amb mala visibilitat. L’agent és un sergent de la Brimo imputat per les ferides que la noia va patir, durant una de les maniferstacions contra l’empresonament del raper Pablo Hasel, que van causar aldarulls a Barcelona a principis de 2021.

El sergent comandava sis equips dels Mossos d’Esquadra en una concentració a favor de Hasel el febrer del 2021 a la Via Augusta de Barcelona, segons ha admès aquest dimecres al jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona, informa l’ACN. En la seva declaració, el comandament policial ha reconegut que no hi havia gaire bona visibilitat quan es van disparar els projectils de foam que van causar la lesió greu de la jove, que va perdre un ull a causa d’una bala que li va impactar a la cara.

A causa dels danys que la manifestant va patir, el jutjat d’instrucció investiga dos escopeters de la policia catalana i el sergent. El comandament ha explicat que va demanar permís al Cecor per disparar per garantir la seguretat de la línia policial. Ha comentat que li van donar el vistiplau, però ha afegit que no recordava cap incident amb una noia ferida ni que l’atengués el SEM. En el lloc dels fets hi havia barricades i contenidors cremant que van haver de ser apagats amb extintors.

Sense resposta a les acusacions

Segons han explicat fonts jurídiques a l’ACN, el policia ha respost al jutge i a les defenses, però no a les acusacions. Tampoc ha contestat a la Fiscalia, que no s’ha presentat a la vista al jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona.

L’advocat de l’acusació particular, Xavier Muñoz Soriano, ha lamentat l’absència de la fiscalia. El lletrat s’ha queixat del fet que un funcionari públic no hagi volgut respondre a les acusacions. Així, ha criticat que el sergent no hagi concretat quines ordres va rebre o donar, quina visibilitat i condicions de seguretat concretes hi havia o perquè van disparar sobretot el tipus de projectil més lesiu.

Muñoz també ha dit que els responsables de Mossos segueixen reiterant que les bales de foam i les llançadores són armes de precisió i que no es pot controlar exactament on impactarà un projectil.

Petició de presó per a un manifestant

Per altra banda, la Fiscalia ha demanat recentment que un manifestant sigui condemnat a una pena de tres anys i mig de presó per incidents durant la protesta contra l’ingrés a presó de Hasel. L’activista encausat, Carles Sants, va ser detingut el 21 de febrer de 2021, acusat de desordres públics.

L’activista va estar empresonat cinc dies, després que la jutgessa considerés que hi havia perill de reiteració delictiva. Finalment va ser posar en llibertat però amb una mesura cautelar: la prohibició de participar en manifestacions.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Barcelona va considerar incomprensible l’empresonament de Sants, que va rebre el suport de veïns i d’organitzacions barcelonines. El consistori va anunciar que presentaria recurs contra el processament del manifestant. A banda, el grup de suport de Sants ha denunciat a les xarxes socials que va ser empresonat “per manifestar-se en defensa de la llibertat d’expressió”. Alerta que “no permetran que se l’empresoni”.

Més notícies
Els Mossos van detenir l'home ahir de matinada / Arxiu
En llibertat l’entrenador de la UE Sants acusat d’abusar de tres jugadores
Notícia: En llibertat l’entrenador de la UE Sants acusat d’abusar de tres jugadores
Comparteix
El jutge ha imposat al tècnic una ordre d'allunyament de les tres víctimes
Dues persones sense sostre, dormint al carrer a Barcelona / Jordi Play
Creixen les persones sense llar que denuncien agressions a Barcelona
Notícia: Creixen les persones sense llar que denuncien agressions a Barcelona
Comparteix
Arrels alerta que el nombre de persones que fa més de dos anys que viuen al ras es dispara arran de la pandèmia
Protesta independentista contra Jusapol, el setembre de 2018 / Jordi Borràs
Mobilització contra la petició de vuit anys de presó a un independentista
Notícia: Mobilització contra la petició de vuit anys de presó a un independentista
Comparteix
L'Audiència jutja aquest dimarts un jove acusat d'agredir un mosso sense causar-li lesions durant una protesta contra una marxa de Jusapol el 2018
Manifestació negacionista contra la vacunació de la Covid-19 al centre de Barcelona / Jordi Play
Demanen 4 anys de presó per vandalisme en una protesta negacionista
Notícia: Demanen 4 anys de presó per vandalisme en una protesta negacionista
Comparteix
Jutgen un manifestant a qui la Fiscalia acusa de danyar un vehicle mentre s'atrinxerava i s'enfrontava als Mossos

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa