Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Fiscalia demana 3 anys i mig de presó per a un activista pro-Hasél
  • CA

El 21 de febrer de 2021, l’activista Carles Sants era detingut en el marc d’una protesta per l’empresonamenet de Pablo Hasél, acusat de desordres públics. L’activista va estar empresonat cinc dies, després que la jutgessa considerés que hi havia perill de reiteració delictiva. Finalment va ser posar en llibertat però amb una mesura cautelar: la prohibició de participar en manifestacions. El Carles, que va rebre el suport dels veïns i també de l’Ajuntament, que aleshores va considerar l’empresonament com a “incomprensible”, encara està en espera de la data del judici. Però ha arribat la petició pena de la fiscalia: tres anys i mig de presó i una ordre de mantenir-se allunyat de la comissaria de Via Laietana com a mínim 200 metres.

El grup que li dona suport ha denunciat a les xarxes socials que el Carles va ser empresonat “per manifestar-se en defensa de la llibertat d’expressió” i alerta que “no permetran que se l’empresoni”. A més, l’Ajuntament presentarà un recurs d’apel·lació.

Manifestacions i aldarulls

La detenció del Carles Sants es va produir en un context de mobilitzacions, totalment pacífiques, però que es van acabar desbordant a la nit amb aldarulls i saqueigs en comerços de la ciutat. En aquell moment, els Mossos van assegurar que eren “grups violents” que estan fent “actes vandàlics” a la zona. I què hi tenia a veure el Carles Sants, en els aldarulls? Aquest veí de Sants es va manifestar en patins, com era habitual, i els Mossos el van acusar de moure diverses tanques municipals de plàstic per fer barricades. Això, segons la magistrada, va ser motiu suficient per empresonar-lo de manera preventiva mentre duressin les protestes. Quan cinc dies després el van deixar en llibertat, la jutgessa va argumentar la llibertat perquè la violència als carrers havia baixat.

Sigui com sigui, el moviment veïnal i associatiu que es va bastir al voltant de la repressió contra aquest veí de Sants continua lliutant per la seva llibertat, afrontant ara una condemna que, de confirmar-se, el duria a la presó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa