La vuitena nit ha sigut l’última. Almenys de moment. Les protestes contra l’empresonament de Pablo Hasél han perdut la força dels primers dies i després d’una setmana d’aldarulls han quedat en uns quants incidents aïllats en el recorregut de la marxa, que anava des de la plaça Letamendi al centre de Barcelona.

Els enfrontaments han estat breus i han acabat després que els Mossos fessin servir la tècnica del carrusel per dissoldre els pocs manifestants que s’han sumat a la convocatòria d’aquest dimarts. L’intent de reagrupament a plaça Catalunya ha fracassat. Just abans que entrés en vigor el toc de queda, agent de l’ARRO dels Mossos han aturat una vintena de manifestants que havien acudit a plaça Catalunya, on se suposava que la protesta havia de continuar.

Els Mossos han encapsulat un grup de joves quan es dirigia al centre / Mireia Comas

Una estona després d’esperar el grup ha marxat de la plaça per passeig de Gràcia, on han estat encapsulats a tocar de la Borsa de Barcelona. Allà els antiavalots han identificat i escorcollat el grup. Finalment els han deixat marxar i la nit ha acabat sense cap detingut.

Càrregues a l’Eixample

Els únics incidents de la nit s’han produït a mig recorregut. La manifestació, que havia començat a plaça Letamendi, es dirigia cap al centre de la ciutat. La tensió ha pujat ràpidament a la cruïlla entre els carrers París i Villarroel, on un grup de manifestants ha fet barricades per aturar la policia. Després de diversos llançaments d’ampolles de vidre, la Brimo ha avançat amb la tècnica del carrusel i ha dispersat la protesta, que s’ha perdut per l’Esquerra de l’Eixample.

Un periodista ha hagut de ser atès per l’impacte d’un objecte, possiblement una ampolla. “No sé què m’ha donat”, explicava al TOT Barcelona.

Un fotoperiodista estès a terra després de rebre l’impacte d’una ampolla / Mireia Comas

El que semblava que havia de ser una manifestació tranquil·la s’ha transformat en un caos quan els manifestants han començat a avançar entre el trànsit i han tallat carrers a mesura que anaven caminant. Els joves han posat contenidor al mig del carrer per dificultar l’avanç de la Brimo, però també han atrapat cotxes particulars.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Mala peça al teler a febrer 23, 2021 | 21:37
  Mala peça al teler febrer 23, 2021 | 21:37
  Per les característiques d'alguns violents potser que es comenci a investigar qui hi ha al darrera i es prenguin mesures.
  • Icona del comentari de: el verdugo del Cid a febrer 23, 2021 | 22:17
   el verdugo del Cid febrer 23, 2021 | 22:17
   Mira nenet: al darrere d'això hi ha CATALUNYA i ben aviat donarem pel darrere a la gentussa com tu que ens vol espanyols de merda
   • Icona del comentari de: el verdugo del Cid a febrer 24, 2021 | 00:03
    el verdugo del Cid febrer 24, 2021 | 00:03
    Gràcies per reconèixer que la independència de Catalunya és inevitable! Borda, borda, fastigós gos espanyol! Per cert, saps què es fa amb els animals rabiosos, oi? :P
    • Icona del comentari de: Doctor Strangelove a febrer 24, 2021 | 06:57
     Doctor Strangelove febrer 24, 2021 | 06:57
     Amb un nick així deus ser com a mínim subnormal, verdugo! En fi, quina colla de retardats que hi ha a CAT! Doc.
   • Icona del comentari de: A qui li interessa el caos? a febrer 24, 2021 | 09:07
    A qui li interessa el caos? febrer 24, 2021 | 09:07
    Al darrera dels saquejos hi ha Catalunya? Abans de contestar bestieses aprèn a interpretar els comentaris.
 2. Icona del comentari de: Ramon a febrer 23, 2021 | 21:54
  Ramon febrer 23, 2021 | 21:54
  El pitjor del ruc de Lleida és que probablement es creu de debò les barbaritats que rapeja i que, més greu encara, molta de la fauna de la trencadissa, la cremadissa i la saquejadissa, també. Això, això és el que fa que aquests salvatges no puguin comparar-se amb cap provocació o performance punk.
 3. Icona del comentari de: Ramon a febrer 24, 2021 | 00:24
  Ramon febrer 24, 2021 | 00:24
  Que Brian Jones (o Sid Vicious) es vestissin de nazi era una provocació sense més. Cap fan dels Stones (o dels Sex Pistols) era tan subnormal com per fer-se nazi arran de veure'ls amb aquella disfressa. En canvi, les aberracions del ruc de Lleida sí que són subscrites per molta de la fauna salvatge de trencadissa, cremadissa i saquejadissa. Això, això és el greu de l'assumpte. No que aquell ruc digui monstruositats sinó que hi hagi tants altres rucs que no les veu monstruositats. I espera, espera, que En Cuixart o sigui Òmnium o sigui ERC va i l'encoratja... a tornar-ho a fer! Que torni a fer exactament què, carallot? Enaltir el totalitarisme estalinista? Enaltir el genocidi de la Banda dels Quatre? Enaltir el terrorisme contra els "de dretes"? Aquesta, aquesta és la porqueria que Espanya té programada per Catalunya per allunyar-nos de la defensa de la nació, la identitat, la llengua i la independència.
 4. Icona del comentari de: Ramon a febrer 24, 2021 | 12:35
  Ramon febrer 24, 2021 | 12:35
  Difícilment podrien dir-se o escenificar-se majors bestieses que les de la Movida Madrileña. Però tothom sabia que eren bestieses. I diversió per la mera provocació. Qui era tan subnormal per creure's que ningú li posaria Lucifer de nom a llur fill, que l'ensenyaria a matar i a viure de la prostitució? Qui va secundar la crida d'anar a les illes Cíes per fer-hi un genocidi de hippies? Fins i tot el clam en pro de l'energia atòmica només era fotre-li el dit a l'ull dels progres que duien l'enganxina "NUCLEARS, NO GRÀCIES" al Renault 4L o al Citroen Dyane. I tants i tants altres exemples. Però això del ruc de Lleida és diferent. El ruc de Lleida n'és tant, de ruc, que no t'estranyi que es cregui de debò les barbaritats que rapeja. I amb ell, molta de la fauna de trencadissa, cremadissa i saquejadissa. Té collons, que la més mínima alteració de trànsit per una causa justa com la defensa de l'autodeterminació de Catalunya sigui demonitzada però que tota la violència del món sigui aplaudida en defensa del totalitarisme, del genocidi i del terrorisme quan són comunistes. I el carallot d'Òmnium encoratja el ruc a tornar-ho a fer!
 5. Icona del comentari de: Ramon a febrer 24, 2021 | 12:43
  Ramon febrer 24, 2021 | 12:43
  Pablo Hasél no és millor que Pedro Varela. Tots dos defensen monstruositats. Però amb una diferència: el ruc de Lleida les defensa obertament, explícitament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa